У ПАРЄ подали звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна: Документ підтримали 23 делегати (СПИСОК)

До секретаріату Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) було подане звернення щодо перевірки нелегітимності президента РФ Володимира Путіна

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
У ПАРЄ подали звернення щодо перевірки н…
Фото: Telegram Олексія Гончаренка

Документ щодо легітимності/нелегітимності президенства Путіна підтримали 23 делегати ПАРЄ з різних країни.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" та український представник у ПАРЄ Олексій Гончаренко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"23 делегати ПАРЄ підтримали звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна! Щойно разом із головою литовської делегації Емануелісом Зінгерисом подали цей документ до секретаріату ПАРЄ", – написав він.

У ПАРЄ подали звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна

За словами Гончаренка, текст звернення щодо нелегітимності Путіна підготував Володимир Кара-Мурза.

"Ще в 2020 році на Росії було ухвалено поправки до Конституції, включаючи поправки про обнулення термінів Путіна. Отже, він зможе обіймати найвищу посаду в державі до 2036 року. Венеціанська комісія зазначала, що деякі поправки суперечать статтям Конституції. Тому ми закликаємо Парламентську асамблею Ради Європи заслухати доповідь, щоб вивчити питання легітимності/нелегітимності обнулення термінів Путіна, а також законність повноважень майбутнього президента Росії в принципі… Подібний документ уже є в Європарламенті, у Конгресі. Боремося на всіх фронтах!" – наголосив нардеп.

Хто підготував звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна в ПАРЄ

Звернення до ПАРЄ щодо перевірки нелегітимності Путіна

Згідно з його інформацією, таку ініціативу підтримали депутати з Великої Британії, Ірландії, Німеччини, Естонії, Литви, Латвії, Румунії, Азербайджану та України.

"Вся Європа розуміє, хто такий Путін і що з ним треба завершувати мати справу. Тримаємо стрій!" – додав Гончаренко.

Крім того, він оприлюднив список делегатів ПАРЄ, які підтримали звернення.

Звернення щодо перевірки нелегітимності Путіна підтримали 23 делегати ПАРЄ (СПИСОК)

Нагадаємо, 19 листопада 2021 року у Палату представників Конгресу США внесли резолюцію щодо невизнання президента Росії Володимира Путіна главою держави, якщо він обереться на цю посаду 2024 року. Відповідну пропозицію підготували співголова Гельсінської комісії Конгресу Стів Коен (членом демократичної партії) та його заступник Джо Вілсон (представляє республіканців). Йдеться про ухвалення документа в тому випадку, якщо Путін братиме участь у президентських виборах на Росії 2024 року.

Дещо згодом Путін розповів, чи збирається на свій п'ятий президентський термін.

Повідомлялося також, що делегація України в ПАРЄ разом із колегами з інших країн оскаржила повноваження росіян. З 30 необхідних голосів для оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ було набрано 49.

Довідка: Вперше Володимир Путін став президентом Російської Федерації у 2000 році. У 2004 році він розпочав другу каденцію.

У 2008 році Путіна на посаді змінив Дмитро Медведєв. Однак вже на наступних виборах – у 2012 році – перемогу знову здобув Путін. Його третій президентський термін тривав до 2018 року.

Четверта каденція Путіна розпочалася у 2018 році та має завершитись у 2024 році.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme