У Pfizer почали випробовувати вакцину проти COVID-штаму "Омікрон"

Компанії Pfizer та BioNTech почали клінічні випробовування вакцини проти коронавірусу штаму "Омікрон"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Pfizer почали випробовувати вакцину пр…
Фото: Pixabay

За словами старшої віце-президентки компанії Pfizer Катрін Янсен, вакцина проти штаму "Омікрон" потрібна попри дослідження, які демонструють високий рівень захисту бустерними дозами.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу компанії Pfizer.

"Хоча поточні дослідження та дані показують, що бустерні дози продовжують забезпечувати високий рівень захисту від тяжкого перебігу захворювання та госпіталізацій через штам "Омікрон", ми визнаємо, що треба бути готовими до того, що цей захист згодом ослабне", – наголосила вона.

Зазначається, що у дослідженні візьмуть участь 1420 здорових осіб віком від 18 до 55 років. Їх розділять на три групи:

  • тих, хто вже отримав дві дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (їм вколють ще одну або дві дози оновленої вакцини від "Омікрону");

  • тих, хто отримав три дози вакцини Pfizer/BioNTech за 90-180 днів до випробувань (вони отримають ще одну дозу старого або оновленого варіанта вакцини);

  • невакциновані (вони отримають три дози вакцини від штаму "Омікрон").

Нагадаємо, дещо раніше у ВООЗ заявили, що багато країн неефективно борються з "Омікроном". Там заявили, що держави повинні скасувати або послабити обмеження на міжнародні подорожі, оскільки цей засіб боротьби з "Омікроном" неефективний.

23 грудня 2021 року компанія AstraZeneca заявила, що курс із трьох доз її вакцини Vaxzevria ефективний проти штаму коронавірусу "Омікрон".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme