У Pfizer заявили про 89% зниження ризику госпіталізації завдяки таблеткам проти COVID-19

Американська фармацевтична компанія Pfizer заявила, що таблетки проти коронавірусу знижують ризик госпіталізації або смерті від ускладнень внаслідок перебігу хвороби на 89%

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Pfizer заявили про 89% зниження ризику…
Фото: Рixabay

Остаточний аналіз таблеток від коронавірусу також продемонстрував ефективність проти нового штаму "Омікрон".

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Reuters.

За словами глави компанії Альберта Бурли, коли препарат схвалять, він зможе істотно вплинути на життя багатьох людей. При цьому, виробник ліків раніше також заявляв, що таблетки мають показник зниження ризику госпіталізації на 89%, ґрунтуючись на результатах приблизно у 1200 осіб.

Зазначається, що цього разу клінічні дослідження проводилися на основі даних ще 1000 осіб. Водночас дослід показав, що від лікування таблетками Pfizer не померла жодна особа, в порівнянні з 12 смертями при вживанні плацебо. Уточнюється, що зараз Pfizer очікує на схвалення ліків у США.

Нагадаємо, згідно з оновленими даними дослідження щодо експериментальних таблеток проти коронавірусу "Молнупіравір" виробництва американської фармацевтичної компанії Merck & Co, засіб є менш ефективним, ніж вважалося раніше.

На думку низки дослідників, такі препарати як "Молнупіравір" та "Паксловід" можуть стати перспективними засобами у боротьбі з пандемією, оскільки їх можна приймати на ранніх етапах лікування в домашніх умовах, щоб запобігти госпіталізації та смерті від COVID-19.

Повідомлялося також, що компанія Pfizer вирішила безоплатно поділитися ліцензією на таблетки від COVID-19.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme