У Порошенка вимагають терміново скликати позачергове засідання Ради: Що хочуть розглянути

Опозиційна "Європейська Солідарність" вимагає від нардепів перервати новорічні канікули та терміново зібратися на позачергове засідання Верховної Ради 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Порошенка вимагають терміново скликати…
Фото: ВРУ

Відповідну заяву про скликання позачергового засідання нардепи вже написали та готові передати спікеру парламенту Русланові Стефанчуку.

Про це заявив співголова "Європейської Солідарності" Артур Герасимов  під час брифінгу 10 січня, передає Depo.ua

" Країна вже повним ходом працює. Десятого майже вся країна виходить на роботу, тільки влада у нас відпочиває. "Європейська Солідарність" вимагає скликати позачергове засідання Верховної Ради України з порядком денним, який буде відповідати реаліям і проблемам сьогоднішнього дня. Саме тому ми звертаємося з листом  до голови ВРУ з тим, щоб терміново було скликане позачергове засідання. Для цього ми будемо збирати підписи народних депутатів", – сказав Герасимов.

Політик також озвучив питання порядку денного, які планують розглянути на позачерговому засіданні.

Серед них:

  • звіт президента України про стан оборони та зовнішньої політики держави в умовах загрози ескалації збройної агресії РФ;

  • звіт прем'єр-міністра про заходи, що вживаються для подолання кризових явищ в економіці та зростання цін;

  • звіт міністра оборони України про стан забезпечення ЗСУ паливно-мастильними матеріалами;

  • звіт міністра енергетики та вугільної промисловості України про стан енергетичної галузі в контексті проблем опалювального сезону та імпорту енергоносіїв із держави-агресора та Республіки Білорусь:

  • звіт міністра охорони здоров'я про заходи, котрі вживаються з метою подолання кризових явищ в системі охорони здоров'я та мінімізації негативних наслідків епідемії коронавірусу.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що цього року народні депутати відпочиватимуть найдовше за останні 10 років. Останнє пленарне засідання Верховної Ради було проведено 17 грудня 2021 року, а наступне засідання парламенту відбудеться 25 січня цього року. Загалом зимові канікули депутатів складають 38 днів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme