У посольстві прокоментували скандальну заяву Пристайка щодо України в НАТО

Посольство України у Великій Британії назвало провокаціями інтерпретацію заяви дипломата Вадима Пристайка щодо можливої відмови від вступу до НАТО

Журналіст стрічки новин
У посольстві прокоментували скандальну з…
Фото: Прес-служба НАТО

У посольстві наголосили, що плани набуття Україною членства в НАТО залишаються незмінними.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на допис відомства у Facebook.

У посольстві наголосили, що відповідний курс вказується нашою Конституцією.

"Після провокативних інтерпретацій розмови Посла України Вадима Пристайка з журналістом ВВС маємо прояснити, що плани набуття членства в НАТО залишаються незмінними. Це чітко регламентується нашою Конституцією. Поки Україна не є членом альянсу, ми готові розглядати інші договори, включаючи двусторонні, аби запобігти війні", – написали там.

Не вступ України в НАТО

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що вступ України до НАТО створить загрозу для безпеки Москви.

Однак у Пентагоні заявили, що питання щодо членства України в НАТО може вирішуватися виключно державами-членами Альянсу. Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наголосив, що будь-яке рішення про членство в Альянсі стосується конкретної держави й НАТО.

Нещодавно надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, нібито Київ "може проявити гнучкість" у питанні щодо НАТО. Йдеться про заявку України на вступ до НАТО на тлі російської агресії.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Пристайку необхідно надати можливість пояснити свої слова щодо членства нашої держави в НАТО. 

Водночас речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка були вирвані з контексту. Він наголосив, що заради миру і збереження життів громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Згодом Пристайко пояснив свої слова щодо вступу України в НАТО. У Британії водночас заявили, що підтримають будь-яке рішення України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme