У Путіна сказали, чи пропонуватимуть Байдену долучитись до "Нормандської четвірки"

Під час запланованого на 7 грудня онлайн-саміту президент Росії Володимир Путін не планує пропонувати колезі зі США Джо Байдену приєднатись до "Нормандської четвірки"

Журналіст відділу новин
У Путіна сказали, чи пропонуватимуть Бай…
Фото: Pixabay

За словами прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, "нормандський формат" – самодостатній, тому про участь у ньому Байдена, найімовірніше, не йдеться.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Навряд чи він (Байден, – ред.) отримає від президента Путіна таку пропозицію. Це – самодостатній формат", – заявив Пєсков.

Зазначимо, що переговори Путіна та Байдена відбудуться 7 грудня через захищений відеозв'язок. 

Раніше у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту. Лідери мають обговорити, зокрема: напруженість навколо України, просування НАТО до кордонів Росії, а також ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами. Очільники США, Великої Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна поспілкувались у телефонному режимі.

Довідка: Зустрічі у "нормандському форматі" проводяться за участі представників президентів чи їхніх радників чотирьох країн: України, Німеччини, Росії та Франції. Зустріч радників зазвичай передує саміту голів держав. Учасники "нормандських" зустрічей намагаються розв'язати ситуацію із російсько-українською війною на Донбасі, спираючись на підписані 2015 року Мінські угоди.

Читайте також: Зустріч Путін-Байден: Чи варто чекати зради

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme