У Путіна звинуватили Україну у нарощуванні військової сили

На Росії розкритикували Україну через нарощування військової сили й заявили про занепокоєння

Журналіст стрічки новин
У Путіна звинуватили Україну у нарощуван…
Фото: ЕРА

У Кремлі заявили, що Україна отримує багато озброєння. Це відбувається на тлі чуток про можливе вторгнення Росії в Україну, що підтверджують розвідки країн-партнерів.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає Depo.ua з посиланням на росЗМІ.

"Києву допомагають нарощувати сили, Києву постачають значну кількість озброєнь, включаючи сучасне і високотехнологічне. І все це, звичайно, ми спостерігаємо з великою тривогою", – наголосив Пєсков.

За його словами, повідомлення про підготовлюване військове вторгнення РФ в Україну може служити ширмою для ніби-то силового розв'язання проблеми Донбасу.

"Нагнітання напруженості – це спроба представити РФ як сторону, яка загрожує процесу врегулювання. І, звичайно ж, не можна виключати, що це камуфляж для прикриття агресивних помислів, які можуть мати місце в Києві, мається на увазі агресивні (помисли) в плані бажання розв'язувати проблему південного сходу (України) силовими методами", – сказав Пєсков.

Нагадаємо, раніше керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що біля кордонів з Україною Росія вже сконцентрувала понад 92 тисячі військових. За його словами, Росія готується розпочати активні військові дії на території України до кінця січня – початку лютого 2022 року. Атака російських військових може включати авіаудари, артилерійські та бронетанкові атаки з наступними десантними ударами на сході, десантними нападами в Одесі та Маріуполі та меншим вторгненням через Білорусь. 

Також у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme