У Разумкова ініціюють кримінальне провадження щодо Гогілашвілі (ДОКУМЕНТ)

МФО "Розумна політика" ініціює кримінальне провадження щодо поведінки колишнього заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі з правоохоронцями на блокпосту під час в'їзду в зону ООС – на тимчасово окуповану територію Донецької області

Журналіст відділу новин
У Разумкова ініціюють кримінальне провад…
Фото: Скріншот

Через скандальну поведінку Гогілашвілі нардепи звертаються до Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань.

Про це повідомив колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Ми будемо звертатися до Офісу генерального прокурора та Державного бюро розслідувань. Адже на оприлюднених відео ми бачимо злочин, а не просто аморальну поведінку – до співробітника правоохоронних органів застосовувалася фізична сила", – йдеться у дописі.

Разумков додав, що "хотілося б більш швидкої реакції МВС, а не очікування, поки тема затихне".

У Разумкова ініціюють кримінальне провадження щодо Гогілашвілі (ДОКУМЕНТ)

Крім того, він оприлюднив фотокопії відповідного депутатського звернення.

Звернення МФО "Розумна політика" до ОГП і ДБР щодо Гогілашвілі - сторінка 1

Звернення МФО "Розумна політика" до ОГП і ДБР щодо Гогілашвілі - сторінка 2

Звернення МФО "Розумна політика" до ОГП і ДБР щодо Гогілашвілі - сторінка 3

Нагадаємо, 7 жовтня Дмитра Разумкова звільнили з посади голови парламенту 284 голосами "за".

За відставку спікера проголосували 215 "слуг народу". Семеро з них проголосували проти, четверо – утрималися, семеро – не голосували. Сам Разумков заявляв, що близько 50 депутатів змусили проголосувати за його відставку проти їхньої волі.

8 жовтня новим спікером Ради обрали Стефанчука. За таке рішення проголосував 261 народний обранець. 

5 листопада Разумков заявив про створення у Раді міжфракційного об’єднання "Розумна політика". За його словами, МФО планує займатися: впровадженням стабільної та продуманої державної політики, захистом свободи слова, людини та її життя і здоров’я та утвердженням верховенства права

Згодом стало відомо, що "слуги народу" почали погрожувати нардепам, які хочуть приєднатися до Разумкова.

Нині Разумков перебуває в опозиції до чинного президента Володимира Зеленського. Рейтинг Зеленського падає, тоді як підтримка Разумкова серед українців зростає.

Відомо також, що Разумков нині є постійним гостем ефірів "ахметівських" каналів, які "слуги народу" вирішили бойкотувати.

Водночас Зеленський неодноразово заявляв, що не має власного медіамайданчика, на відміну від олігарха Ріната Ахметова.

Довідка: 8 грудня капітан поліцї Костянтин Васенков і старший сержант полку "Київ" Євген Довгалюк на блок-посту "Долина" Краматорського району Донецкої області на законних підставах зупинили автівку, в якій їхав тоді ще заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі. Вони попросили його пред'явити документи, однак Гогілашвілі накинувся на підлеглих з матюками і погрозами. Відповідне відео оприлюднили на YouTube-каналі "Остання крапля".

12 грудня з вимогою звільнити Гогілашвілі із займаної посади виступив сам президент України Володимир Зеленський. Дещо пізніше відео, на якому Гогілашвілі скандалить на донецькому блокпості, видалили з YouTube.

Однак в мережі з'явилося відео ще одного скандалу Гогілашвілі з силовиками. Там він лається на поліцейських та називає їх "тупими".

Журналістам також вдалося отримати документи із російської бази даних, які свідчать про те, що Гогілашвілі притягувався до кримінальної відповідальності у 1998 році за підробку документів. А от інформації про відбутий термін покарання та дату звільнення в отриманих журналістами документах немає. Ймовірно, термін був умовним і Гогілашвілі не етапували до місць позбавлення волі. 

13 грудня Гогілашвілі звільнили з посади заступника міністра внутрішніх справ України за власним бажанням

Повідомлялося також, що Гогілашвілі внесли в базу даних сайту "Миротворець".

Читайте також: Працював у дитсадку і керував підрозділом секти: З'явилися нові подробиці з біографії Гогілашвілі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme