У Туреччині заявляють, що "мегафонна дипломатія" Заходу щодо загрози РФ шкодить Україні

У Туреччині наголошують, що на нинішньому етапі важливі кроки щодо зниження рівня ескалації навколо України та формування атмосфери довіри

Редактор стрічки новин
У Туреччині заявляють, що "мегафонна дип…
Фото: Facebook Мевлюта Чавушоглу

Міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що ситуація із загрозою вторгнення Росії в Україну серйозна, але не така песимістична, як її намагаються подати на західні партнери.  

Про це турецький міністр заявив в ефірі телеканалу TRT Haber, повідомляє Depo.ua з посиланням на Anadolu.

"Ситуація не така жахлива, як її намагаються подати на Заході, але й серйозна", — сказав він.

Він наголосив, що ажіотаж, який роздмухує Захід навколо тверджень про швидку агресію РФ в Україні, завдає удару по Україні, зокрема по її економіці. На думку Чавушоглу, така "мегафонна дипломатія" не знижує рівня напруженості у регіоні та далека від реалій.

Міністр заявив, що Туреччина як країна, яка має добрі відносини як з Україною, так і з Росією, виступає проти нового витка протистояння в регіоні, де й так багато конфліктів.

"Ми робимо кроки щодо деескалації ситуації. Контакти зі сторонами продовжуються. Про частину цих контактів громадськість інформується. Мають місце зусилля дипломатичними каналами", — сказав він.

Чавушоглу наголосив, що на нинішньому етапі важливі кроки щодо зниження рівня ескалації, формування атмосфери довіри.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув з візитом до Києва у четвер, 3 грудня. Саме цього дня 30 років тому між Анкарою та Києвом були встановлені дипломатичні відносини. 

Під час візиту Ердогана до Києва, міністри України та Туреччини підписали низку важливих меморандумів та протоколів

Раніше представник президента Туреччини Ібрагім Калін заявив про готовність країни до врегулювання конфлікту в Україні. Водночас він зауважив на важливості внеску Туреччини у захист територіальної цілісності України. Згодом Ібрагім Калін анонсував візит лідера Росії Володимира Путіна. Точна дата візиту наразі невідома. 

Читайте також: Вільна торгівля з Туреччиною: Кого порадує і кого роздратує угода десятиліття між Києвом та Анкарою

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme