У Зеленського обвал активів ДТЕК назвали наслідком конфлікту з державою

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав зниження вартості активів енергокомпанії ДТЕК наслідком конфлікту компанії з державою

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Зеленського обвал активів ДТЕК назвали…
Фото: Facebook Михайла Подоляка

За його словами, падіння цін на євробонди ДТЕК є одним із прямих наслідків конфлікту олігарха Ріната Ахметова проти держави, який триває вже певний час.

Про це Подоляк сказав у коментарі для "Укрінформу", передає Depo.ua.

"Не можна збирати у своїх ефірах людей, які активно розповсюджують лякаючу і часто фейкову інформацію і не чекати того, що це ніяк не вплине на капіталізацію як країни в цілому, так і власного бізнесу. Не можна медійно бити, часто незаслужено, і не отримувати у відповідь прямі чи опосередковані відповіді", – наголосив він.

Радник керівника ОП додав, що нинішнє падіння вартості деяких активів ДТЕК на біржах всього ситуативне. Втім, це, на його думку, свідчить про те, що "політика, і особливо спекулятивна політика, напряму б'є по економіці", у тому числі "по економіці того, хто активно намагається впливати на політику".

"Адже це прямий взаємозв'язок. Не можна виводити в ефір скандалістів, які брехливо розповідають про начебто "початок війни прямо завтра" і які абсолютно ніколи не несли відповідальності за свої безглузді слова. Не можна лякати суспільство постійно. Зворотна реакція завжди наздожене", – зауважив Подоляк.

Зауважимо, під час прес-марафону "30 питань президенту України" Зеленський заявив, що Ахметова втягують у державний переворот. За словами президента, йдеться про оточення бізнесмена.

Нагадаємо, дещо раніше Зеленський заявив, що медіа ДТЕК ведуть проти нього власну боротьбу. Йдеться зокрема про протидію закону про олігархів.

На тлі цих заяв євробонди компанії ДТЕК подешевшали на понад 11%.

Дещо згодом Ахметов назвав заяви Зеленського про втягнення бізнесмена в держпереворот є суцільною брехнею, яка викликає тільки обурення.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme