У ЗМІ дізнались, що після Разумкова у відставку підуть Венедіктова та голова Нацбанку

Після звільнення спікера Ради Дмитра Разумкова Офіс президента нібито організує збір голосів для заміни ще двох високопосадовців

Журналіст стрічки новин

Йдеться, зокрема, про генпрокурора Ірину Венедіктову. ЗМІ називають ймовірним кандидатом на її місце прокурора Олега Кіпера.

Про це з посиланням на джерела "Цензор.Нет" повідомив у Facebook головний редактор видання Юрій Бутусов, передає Depo.ua.

Також ЗМІ прогнозує заміну голови Нацбанку Кирила Шевченка.

"Слуги народу" збираються провести збір підписів за відставку спікера Дмитра Разумкова на виїзному засіданні в Трускавці, де запланована урочиста вечірка і дискотека (це не жарт). Мабуть, вхідним квитком на тусовку буде підпис у підписному листі. Інтрига проста: глава ОП Андрій Єрмак збиває і дискредитує Разумкова, який був першим номером партійного списку "Слуг народу" на виборах, щоб напередодні виборів повний контроль над партією і фракцією захопив саме офіс", – написав Бутусов.

За його даними, влада планує замінити низку міністрів та глав облдержадміністрацій, які "не є самостійними і не конфліктують з Єрмаком, але їхні посади потрібні для торгівлі в парламенті, щоб домовитися з групами, незгодними зі звільненням Разумкова і Венедіктової, і щоб одночасно завести нових, згодних на все депутатів".

"Слуг" збирають на дискотеці з трьох причин: щоб заспокоїти лояльних депутатів, що чистка не торкнеться їх самих; щоб підкупити всіх тих, хто вагається; і щоб залякати всіх не згодних", – зауважив Бутусов.

Кого звільнять після Разумкова

Нагадаємо, дещо раніше в ОП прокоментували збір голосів на звільнення Разумкова. Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров зазначив, що це ініціатива самого нардеп і ОП не має відношення до ситуації.

Довідка: 30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення Разумкова. Арахамія направив йому звернення з проханням дати доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради видати йому підписні листи для збору підписів. Сам Разумков заявив, що це було очікувано й не зволікатиме з видачею листів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці (1-3 жовтня), і голоси за це нібито дійсно є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme