Угорщина буде виробляти російську COVID-вакцину "Спутнік V", – Сійярто

Угорщина має намір у 2022 році запустити виробництво російського препарату проти коронавірусу "Спутнік V"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Угорщина буде виробляти російську COVID-…
Фото: Facebook Петера Сійярто

За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, це дозволить успішно співпрацювати з Росією у 2022 році. Така заява пролунала на тлі нещодавньої відмови країни від закупівель "Спутнік V" у найближчому майбутньому.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Сійярто у Facebook.

"Щоб 2022 рік був успішним, будемо діяти за планом дій з п'яти пунктів", – йдеться у повідомленні.

Міністр підкреслив, що один з цих пунктів передбачає виробництво російської вакцини "Супутник V" в Угорщині. Зазначається, що випуск препарату проти коронавірусу планується налагодити наступного року на національному заводі вакцин, відкриття якого має відбутися 16 грудня.

Серед інших спільних проєктів з Росією Сійярто відзначив співпрацю у сфері залізничних перевезень, космічних дослідженнях і можливість для угорських фермерів вийти на російський ринок.

Угорщина має намір виробляти російську COVID-вакцину "Спутнік V"

Нагадаємо, раніше у МОЗ розповіли, що робити українцям, які отримали COVID-щеплення "Спутніком". За словами лікарня, люди, що вакцинувалися першою дозою "Спутніка", можуть зробити друге щеплення вакциною Moderna, AstraZeneca чи Pfizer.

Зазначимо, що декілька днів тому окупаційна влада Криму ввела на території півострова обов'язкову вакцинацію від COVID-19. Також проводяться примусові щеплення на тимчасово окупованому Донбасі препаратом "Спутнік. Раніше влада Росії наказала приховувати смерті після вакцинації від коронавірусу.

Також повідомлялося, що у російській вакцині знайшли вірус, що здатен розмножуватися.

Довідка: Відомо, що ефективність російської вакцини не доведена. Її зареєстрували на Росії 11 серпня 2020 року, а її застосування для літніх людей у РФ схвалили наприкінці грудня. В основі вакцини використовується аденовірусний вектор з вбудованим у нього фрагментом генетичного матеріалу SARS-CoV-2, що кодує інформацію про структуру S-білка шипа вірусу. 

Першою країною, що схвалила використання "Спутніка V", не чекаючи рішення Єврокомісії, стала Угорщина. Однак вакцина так і не здобула схвалення ВООЗ.

Цього літа повідомлялося, що ВООЗ стурбована методами виробництва російської вакцини на одному із заводів. А в Уфі працівники заводу "Фармстандарт-Уфавіта", який виробляє вакцину, масово відмовляються робити нею щеплення.

Тим часом нові правила для в'їзду у США іноземних громадян, щеплених від коронавірусу, не дозволяють перетин кордону особам, які вакцинувалися "Спутніком V". 

Читайте також: Що робити тим, хто зробив перше COVID-щеплення за кордоном: Як отримати другу дозу вакцини в Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme