УІМ закликав провести термінові засідання ВР та РНБО через ситуацію із "Північним потоком-2"

Український інститут майбутнього закликає владу терміново зібрати Верховну Раду та Раду нацбезпеки та оборони, а також готовий допомогти у розробці стратегії та планів для нових геополітичних умов

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Українського інституту майбутнього.

"З огляду на останні події, пов’язані з "Північним потоком – 2" та повним нерозумінням, як суспільства так і політикуму щодо кроків, які має здійснювати держава у цій ситуації, а також відсутності належної комунікації щодо цього питання зі сторони України, команда Українського інституту майбутнього наполягає на скликанні позачергового закритого засідання ВРУ у найкоротший термін. Під час засідання мають бути заслухані міністр закордонних справ та голова Генштабу Збройних сил України", – йдеться у заяві УІМ.

Крім того, в Українському інституті майбутнього зазначили, що необхідно якнайшвидше скликати засідання РНБО для вироблення плану дій України, а також розробити комунікаційний план щодо залучення громадськості, лобістських компаній у США та ряді країн ЄС.

"Рішення щодо "Північного потоку – 2" – це безпекова криза, яка загрожує стабільності держави, особливо з огляду на те, що домовленості США та Німеччини відбулися відразу після статті Путіна "Єдиний народ", де прямо вказано на можливість агресії зі сторони РФ проти України", – пояснили в УІМ.

У свою чергу, Інститут майбутнього готовий приєднатися до розробки стратегій та планів держави "з метою протидії рішенням, які "грають на руку" країні-агресору та загрожують державній безпеці України".

Нагадаємо, 19 липня ЗМІ повідомили, що Німеччина та США найближчим часом оголосять про угоду щодо "Північного потоку-2" – дві ключові країни євроатлантичної спільноти дійшли згоди щодо російського проекту. 

За підсумками зустрічі канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента США Джо Байдена сторони визнали, що по-різному оцінюють наслідки добудови російського газопроводу "Північний потік-2", однак згодні в тому, що Україна повинна залишитися транзитним шляхом для природного газу

Згодом ЗМІ повідомили, що в угоді йтиметься про захист інтересів України.

20 липня окремі члени Конгресу США виступили проти підписання угоди із Німеччиною, яка легалізує "Північний потік-2".

21 липня  США та Німеччина оголосили, що офіційно домовились про завершення будівництва російського газопроводу "Північний потік-2", опублікувавши спільну декларацію з обіцянками Україні.

Згідно з угодою, Німеччина зобов'язується добиватися продовження на 10 років договору між Києвом і Москвою щодо транзиту газу

Читайте також: Російська труба у спадок: Чому проблеми з "Північним потоком – 2" вирішуватиме наступний канцлер Німеччини

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme