Україна та Захід готують трирівнений план стримування агресії РФ, – Кулеба

Україна та Захід працюють над планом стримування російської агресії

Редактор стрічки новин
Україна та Захід готують трирівнений пла…
Фото: МЗС

Наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, передає Depo.ua з посиланням на "РБК-Україна".  

За словами голови української дипломатії, Росія активно демонструє, що розглядає всі можливі сценарії, включно з військовим.

"Тому йдеться не про "побоювання", а про цілком реалістичну оцінку загроз. Саме тому у Вашингтоні та Брюсселі я говорив із партнерами вже зовсім не про те, чи є загроза, чи її немає. Ми говорили про конкретні дії та конкретний пакет стримування РФ від військових авантюр і подальших агресивних дій", - пояснив Кулеба.

Наразі українські дипломати, за словами міністра, цілодобово займаються зміцненням безпеки України, а найголовніше – стримуванням Росії.

"Ми працюємо над тим, щоб консолідувати такий рівень міжнародної підтримки України, щоб у Москви в принципі не було бажання навіть розпочинати будь-які військові авантюри. За підсумками переговорів у Вашингтоні та Брюсселі, я переконаний, що нам це вдається. Партнери готові підтримувати нас не лише словом, а і ділом", – пояснив глава МЗС.

Кулеба також розповів, що Україна разом з міжнародними партнерами працює над комплексним трирівневим планом стримування агресивних дій Росії.

  • Перший рівень - дипломатичний та полягає в тому, щоб партнери робили сильні, вчасні публічні і непублічні заяви на підтримку України.

  • Другий рівень - економічний. Йдеться про нові і болісні економічні обмеження, які можуть бути запроваджені в разі нових агресивних дій Росії. Він має мати в собі удари в найболючіші місця, включно з проектом "Північний потік-2".

  • Третій рівень військово-оборонний. Цей рівень стримування полягає в тому, щоб зміцнити обороноздатність України завдяки допомозі партнерів. Зокрема, шляхом надання додаткового озброєння, поглиблення взаємодії у сфері розвідки та підвищення військової присутності в повітрі та на воді у Чорному морі.

"Цей трирівневий пакет стримування наповнюється різними партнерами в залежності від їхньої готовності та рішучості. Хтось готовий надавати зброю, хтось готовий розробляти економічні заходи, а хтось готовий робити сильні заяви. Всі ці елементи ми цінуємо, і підтримка кожного партнера для нас важлива", – резюмував Кулеба. 

Нагадаємо, 31 жовтня американське видання Politico оприлюднило супутникові фотографії, які підтверджують те, що Росія знову зосереджує війська та військову техніку на кордоні з Україною. У Міноборони підтвердили скупчення 90 тисяч російських військових на кордоні. При цьому в Кремлі назвали "фейком" інформацію про пересування військ на кордоні з Україною.

За даними ЗМІ, Захід уже попередив Україну про "високу ймовірність" вторгнення Росії цієї зими

Читайте також: Британські вояки для України: Чому США готує європейських союзників до ескалації на Донбасі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme