В Алмати виявили таємне поховання учасників протестів (ВІДЕО)

Офіційна представниця Департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила, що у місті виявили таємне поховання учасників протестів у Казахстані

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Алмати виявили таємне поховання учасни…
Скріншот

За її словами, таємні поховання здійснювалися з метою ускладнити ідентифікацію учасників протестів у Казахстані.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Informburo.

Водночас точне місце розташування таємного поховання зараз не оголошують. Інші деталі розслідування також не розголошуються.

"Так, підтверджую інформацію. Таємні поховання проводилися для того, щоб ускладнити ідентифікацію учасників заворушень", – наголосила Азірбек.

Своєю чергою комендант Алмати Канат Таймерденов заявив, що під час протестів було скоєно близько семи нападів на морг. Зокрема, 41 тіло було викрадено невідомими.

Зауважимо, дещо раніше повідомлялося про 225 загиблих під час протестів у Казахстані. Серед них 19 жертв були силовиками. Водночас щонайменше 265 постраждалих внаслідок подій у Казахстані досі перебувають у лікарнях.

Нагадаємо, у Казахстані люди вийшли на протести після того, як уряд підвищив з 1 січня 2022 року ціну на зріджений нафтовий газ. Протестувальники заявили, що більшість транспорту в Мангістауській області заправляється цим паливом, але нинішній розмір мінімальної заробітної плати робить його фактично недоступним. Вони вимагали вдвічі знизити ціну, а їхню область забезпечити постійним запасом газу, бо зараз вони стикаються зі збоями в його подачі. Зрештою президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 4 січня оголосив про зниження ціни на газ — лише в Мангістауській області. 

5 січня у Казахстані оголосили режим надзвичайної ситуації. Президент Касим-Жомарт Токаєв звернувся до держав-членів Організації договору про колективну безпеку (ОДКБ) по допомогу у придушенні протестів і заявив про "терористичну загрозу".

7 січня у Казахстані влада заявила про повне придушення протестів. Йдеться, зокрема, про взяття під контроль міст і майже повне відновлення порядку.

8 січня очевидці заявили, що демонстрантів в Алмати розстрілювали російські "миротворці ОДКБ".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme