В Україні "червона" зона може поповнитися шістьма областями, – Ляшко

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив про ймовірність потрапляння до "червоної" зони карантину ще шістьох областей

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні "червона" зона може поповнитис…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

Йдеться про Вінницьку, Волинську, Закарпатську, Львівську, Сумську та Чернівецьку області, які можуть потрапити до "червоної" зони адаптивного карантину найближчим часом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на слова Ляшка під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Регіони-аутсайдери з вакцинації активно рухаються в бік червоного рівня епіднебезпеки. Найвищий ризик швидкого переходу до червоного рівня епіднебезпеки наразі мають Закарпатська, Волинська, Чернівецька, Львівська, Вінницька та Сумська області", – наголосив він.

Міністр зазначив, що новий спалах коронавірусного захворювання почався на Івано-Франківщині та Рівненщині саме через низький рівень вакцинації проти COVID-19.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 34 408 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Другий день поспіль виявляють найбільшу кількість нових випадків зараження в Україні від початку пандемії. 

Раніше Національна академія наук України оприлюднила прогноз щодо ситуації з поширенням коронавірусу у найближчі тижні. Відповідно до прогнозу на початку лютого очікуються пікові показники – до 52 тисяч нових випадків зараження коронавірусом на добу.

Читайте також: Україна на карантині до 31 березня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme