В Україні газ подорожчає на 20%, а електроенергія – на 17,5%

У Міністерстві економіки спрогнозували підвищення тарифів на газ та електроенергію в Україні у 2022 році

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні газ подорожчає на 20%, а елект…
Фото: Depo.ua

На думку експертів, подорожчання також торкнеться опалення та гарячої води. Зокрема, у 2022 році в Україні тарифи зростуть на 16%.

Про це повідомляє видання "УНІАН", передає Depo.ua.

Експерти-аналітики схильні вважати, що у 2023 році тарифи також будуть зростати. За їхніми даними, газ подорожчає на 7,5%, а гаряча вода, опалення та електроенергія – 10%. При цьому, тенденція подорожчання комунальних послуг збережеться і у 2024 році. Зокрема, природний газ зросте у ціні ще на 5%, опалення та гаряча вода на 7,5%, а електроенергія – 10%.

Нагадаємо, 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ).

20 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що під час поточного опалювального сезону школи, лікарні і дитячі садочки будуть отримувати газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

Однак, 22 листопада газорозподільча компанія "Нафтогаз України" заявила, що пільгова ціна газу на рівні 7,96 гривень за кубометр для побутових клієнтів діє лише до 30 листопада і з 1 грудня ціни зміняться.

З грудня ціни встановлюються щодня за формулою, затвердженою Кабміном. Таким чином газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), встановила на 2 грудня 2021 року ціну на газ для населення в розмірі 46,7 гривень за кубометр. На 3 грудня ціна становила 45,1 гривень.

Читайте також: В енергетичній облозі: Що робить українська влада аби не допустити віялових відключень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme