В Україні можуть скасувати підвищення тарифів на газ для півмільйона домогосподарств з 1 грудня

НАК "Нафтогаз" запропонував автоматично під'єднати півмільйона домогосподарств до їхнього базового річного тарифу, який дозволить клієнтам отримувати газ протягом усього опалювального сезону за однією з найвигідніших цін на ринку природного газу — 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без вартості розподілу / доставки)

Журналіст стрічки новин
В Україні можуть скасувати підвищення та…
Фото: Depo.ua

Йдеться, зокрема, про побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника й отримують газ від постачальника "останньої надії". Це стало можливим завдяки ухваленню та підписанню Закону України № 2553.

Як відомо, 29 листопада 2021 року президент підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії", передає Depo.ua з посиланням на прес-службу НАК.

Компанія "Нафтогаз" вже звернулась до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції. 

Однак, якщо регулятор не підтримує цю пропозицію, то з 1 грудня 2021 року постачальник "останньої надії" буде зобов’язаний здійснювати постачання газу всім своїм споживачам за ціною, розрахованою за формулою, яку затвердив Кабмін. У такому разі ціна на газ буде змінюватися щодня й може становити більш ніж 30 грн/куб. м.

Нагадаємо, 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ).

20 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що під час поточного опалювального сезону школи, лікарні і дитячі садочки будуть отримувати газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

Читайте також: В енергетичній облозі: Що робить українська влада аби не допустити віялових відключень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme