В Україні знизили ціну газу для населення: Скільки тепер треба платити

Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) ухвалила рішення про переведення клієнтів постачальника "останньої надії" на базовий тариф ГК "Нафтогаз України"
 

Журналіст відділу новин
В Україні знизили ціну газу для населенн…
Фото: Depo.ua

Це рішення дозволить 350 тисячам домогосподарств платити за тарифом 7,96 гривень за кубометр газу.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на прес-службу НКРЕКП.

За інформацією НКРЕКП, станом на сьогодні постачальник "останньої надії" забезпечує природним газом понад 347 тис. побутових споживачів з різних регіонів України і зараз спостерігається тенденція стрімкого підвищення цін на природний газ.

Раніше ГК "Нафтогаз України" запропонувала автоматично перевести всіх клієнтів на базовий річний тариф (7,96 гривень). Таке рішення для побутових клієнтів, які не обрали ринкового постачальника і отримують газ від постачальника "останньої надії", стало можливим завдяки прийняттю закону про введення на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії.

ГК "Нафтогаз України" звернулася до НКРЕКП щодо підключення всіх побутових клієнтів ПОН на умовах базової річної пропозиції.

Нагадаємо, 30 вересня представники місцевого самоврядування та уряд підписали меморандум про встановлення пільгової ціни на газ для населення (7,4 грн за куб), а також бюджетних установ (16,8 грн за куб з ПДВ).

20 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль пообіцяв, що під час поточного опалювального сезону школи, лікарні і дитячі садочки будуть отримувати газ по ціні, яка зафіксована в меморандумі, який у вересні уряд підписав з "Нафтогазом" та місцевою владою.

Однак, 22 листопада газорозподільча компанія "Нафтогаз України" заявила, що пільгова ціна газу на рівні 7,96 гривень за кубометр для побутових клієнтів діє лише до 30 листопада і з 1 грудня ціни зміняться.

З грудня ціни встановлюються щодня за формулою, затвердженою Кабміном. Таким чином газопостачальна компанія "Нафтогаз України", яка виконує функції постачальника "останньої надії" (ПОН), встановила на 2 грудня 2021 року ціну на газ для населення в розмірі 46,7 гривень за кубометр. На 3 грудня ціна становила 45,1 гривень.

Читайте також: В енергетичній облозі: Що робить українська влада аби не допустити віялових відключень

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme