Вісім президентів країн-членів ЄС підтримали негайне приєднання України

Президенти Болгарії, Чехії, Естонії, Латвії, Литви, Польщі, Словаччини та Словенії підтримали негайне приєднання України до Євросоюзу

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вісім президентів країн-членів ЄС підтри…
Фото: Янез Ленарчич / Twitter

Зокрема, європейські лідери переконані, що Україна заслуговує на негайну перспективу вступу до Євросоюзу на тлі російського вторгнення.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відкритий лист очільників держав.

"Ми, президенти країн-членів ЄС: Республіки Болгарія, Чеської Республіки, Естонської Республіки, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Польща, Словацької Республіки та Республіки Словенія твердо віримо, що Україна заслуговує на негайну перспективу вступу до ЄС", – йдеться у повідомленні.

Також глави восьми країн закликали ЄС надати Україні найвищу політичну підтримку.

"Ми закликаємо держави-члени ЄС консолідувати найвищу політичну підтримку України та дати можливість інституціям ЄС здійснити кроки для негайного надання Україні статусу країни-кандидата в ЄС та розпочати процес переговорів", – додали підписанти листа.

Зауважимо, дещо раніше президент Володимир Зеленський підписав заявку на членство України в Європейському Союзі.

Нагадаємо, напередодні очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що хоче, аби Україна була в Європейському Союзі. Водночас вона не сказала, чи йдеться про швидкий вступ України в ЄС, як того вимагає український президент Володимир Зеленський.

28 лютого президент Зеленський закликав ЄС розпочати процедуру негайного приєднання України до його складу.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує заявку на вступ до ЄС за спеціальною процедурою. Запропонував прийняти Україну в ЄС за новою особливою процедурою прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme