Вітренко допускає, що "Північний потік-2" може не запуститися

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко допускає, що російський газопровід "Північний потік-2" може взагалі не запуститися

Журналіст стрічки новин
Вітренко допускає, що "Північний потік-2…
Фото: Facebook-сторінка "Нафтогазу"

Водночас він зауважив, якщо й "Північний потік-2" запуститься, то найкращий варіант для "Газпрому" – осінь 2022 року. 

Про це пише Depo.ua із посиланням на заяву Вітренка в інтерв'ю "РБК-Україна".

За його словами, до цього в "Нафтогазі" вважали, що найбільш негативний сценарій для України, якщо газопровід запуститься в травні 2022 року.

"Але тепер ми бачимо, що процес ще більше затягується. Тому він, швидше за все, не запуститися до кінця першого півріччя", – пояснив він.

Вітренко додав, що є суттєва ймовірність того, що газопровід не запуститься найближчим часом або не запуститься взагалі.

Нагадаємо, днями "Оператор ГТС України" скерував до Міністерства економки та захисту клімату Німеччини прохання про перегляд рішення щодо сертифікації російського газогону "Північний потік-2".

Відомо, що у жовтні першу нитку "Північного потоку-2" заповнили технічним газом. На 18 жовтня процедура щодо заповнення газом першої нитки газопроводу "Північний потік-2" була завершена.

Згодом у Німеччині заявили, що сертифікація "Північного потоку-2" не відбудеться найближчим часом. У першому півріччі 2022 року завершення процедури не очікується.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme