"Війна жаб і мишей": У "ЄС" кажуть, що не голосуватимуть за відставку Разумкова

Фракція "Європейської Солідарності" у Верховній Раді не голосуватиме за відставку голови парламенту Дмитра Разумкова

Редактор стрічки новин
"Війна жаб і мишей": У "ЄС" кажуть, що н…
Фото: Facebook Ірини Геращенко

Народна депутатка від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко окреслила позицію фракції щодо збору підписів за відставку Разумкова.

Про це народна обраниця написала на своїй сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Слуги" прогнозовано сплели лапті Разумкову. Як ми до цього ставимося? Як до війни жаб і мишей", – зазначила Геращенко.

Вона наголосила, що Разумков, як перший номер списку, "разом із Зеленським несе  повну відповідальність за весь цей треш, який вони привели в Раду".

"Немає ніякої партії "Слуга народу", бо в них немає команди, програми  і ідеології. Є збіговисько випадкових людей, об’єднаних виключно  ненавистю до нашої політичної команди, оббріхуванням  Порошенка і маніпуляціями, на яких і зараз вони будують свою політику. Але цементує цю бригаду олігархічна програма 20-30-50. Можливо, за відставку Разумкова випишуть додаткову премію", – написала депутатка.

За словами Геращенко, перемога Зеленського у 2019 році стала результатом "консенсусу олігархів і їх олігархічних каналів", і Разумков був голосом цієї кампанії.

Та при цьому народна депутатка відзначила і позитивні сторони роботи Разумкова на посаді голови Верховної Ради.

"Та віддаю йому належне. Ставши  спікером ВР, він намагався зберегти бодай мінімальну незалежність від Банкової. До нашої фракції, особливо на початку роботи парламенту цього скликання, він був упереджений – коментував, любив нагадував про роботу попередніх скликань. Але все ж опозиція мала слово. Різницю зі Стефанчуком ми всі вже відчули. І це ламання парламенту через коліно дуже подобається Банковій", – написала вона.

На думку Геращенко, Разумкова звільняють фактично за те, що той створив собі політичний імідж.

"Бо серед "слуг" не повинно бути політиків, там мають бути кнопочки. Для цього їх і набрали", – зазначила депутатка.

Вона також додала, що фракція "ЄС" не підтримуватиме відставку Разумкова.

"Ми не голосували за призначення Разумкова, то ж і за відставку не голосуватимемо. У війні жаб і мишей участі не беремо. Наш бій – це бій за Україну", – підсумувала вона.

Ірина Геращенко про збір підписів за відставку Разумкова

Нагадаємо, сьогодні, 30 вересня, голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія направив звернення до спікера парламенту Дмитра Разумкова, щоб той дав доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради видати йому підписні листи для збору підписів щодо зняття його з посади очільника парламенту. 

Разумков відреагував на вимогу "слуг народу" щодо надання підписних листів за його відставку, та запевнив, що не зволікатиме з підготовкою відповідних документів. 

Читайте також: Відставка Разумкова: чому це ніяк не вплине на політичні розклади

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme