ВООЗ створила нову групу для визначення походження коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоров'я сформувала нову групу науковців для встановлення походження коронавірусної хвороби

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ВООЗ створила нову групу для визначення…
Фото: Рixabay

До її складу увійшли 26 вчених. Вони будуть вивчати не лише походження коронавірусу, але й майбутні спалахи хвороб.

Групу сформували сьогодні, 13 жовтня, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Washington Post.

Зазначається, що до складу увійшли науковці з 26 країн, серед яких США та Китай. Їх офіційно оформлять після того, як будуть завершені громадські консультації. Група отримала назву Науково-консультативна група з походження нових патогенів (SAGO).

Уточнюється, що до групи також увійшли члени попередньої місії ВООЗ. На участь у програмі подали заявку понад 700 експертів з різних країн світу. При цьому, термін роботи групи становить два роки, а науковці будуть працювати безоплатно.

"Просто зараз це реальна можливість позбутися галасу, всієї політики і зосередитися на тому, що ми знаємо, чого ми не знаємо і на чому терміново нам потрібно сконцентруватися", – заявила керівниця відділу нових хвороб ВООЗ Марія ван Керкхове.

Як відомо, коронавірус почав поширюватися в китайському місті Ухань (провінція Хубей) в кінці 2019 року. Більшість вчених вважають, що COVID-19 - вірус тваринного походження. Припускають, що він міг передатися людині від кажанів.

Нагадаємо, раніше у ВООЗ заявили, що дії урядів багатих держав з накопичення вакцини та засоби захисту проти COVID-19 призводить до їхньої нестачі у бідних країнах. Ці фактори призводять до довшої тривалості пандемії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme