З УДО звільнили співробітників, які "провтикали" дрон журналістів над Гутою, – ЗМІ

За інформацією журналіста "Української правди" Михайла Ткача, з Управління державної охорони (УДО) звільнили співробітників, які не збили дрон журналістів-розслідувачів над державною резиденцією "Синьогора" у карпатському селі Гута
 

Журналіст відділу новин
З УДО звільнили співробітників, які "про…
Фото: Скріншот

Мова йде про випадок, коли туди на гвинтокрилі ДСНС прилетіли президент Володимир Зеленський і голова його офісу Андрія Єрмак.

Про це інформує Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

"Я думаю, що ця історія матиме продовження. Я знаю, що зараз в Управлінні державної охорони йде розслідування: вони шукають мої джерела. Вони вважають, що у мене ціла мережа джерел. І зараз ідуть розслідування й перевірки", – наводить видання слова Михайла Ткача.

Також він розповів про звільнення співробітників УДО, яких вважають винними у розголосі.

"Я знаю, що звільнили співробітників УДО, які не збили наш дрон, коли ми взлітали над "Синьогорою", над цією державною дачею – про що президент казав, що ми порушили закон. Вони мали його збити, але не ввімкнули якісь радари, не помітили й не збили", – додав Ткач.

За словами Ткача, дрону достатньо було злетіти і показати майданчик, на який сіли гвинтокрили ДСНС. Співробітники УДО одразу підійшли і заборонили знімати, але дрон встиг злетіти.

Ткач також заявив, що має інформацію, ніби в МВС тепер думають, як далі комунікувати цю історію.

"Українська правда" пише, що Офіс президента нібито писав запит, щоб надали гвинтокрил, хоча Володимир Зеленський казав на прес-марафоні, що йому запропонували скористатися авіацією ДСНС ті, хто летів із президентом у Гуту, що може вказувати на те, що гвинтокрили використали з подачі міністра Дениса Монастирського.

За словами Ткача, про плани святкувати день народження Єрмака у Гуті знало широке коло людей, проте подробиці святкування мало хто хотів розкривати, а сам захід був законспірований. Людей у резиденції було небагато.

"Відомо, що партнер Ігоря Коломойського Тимур Міндіч із родиною прилетів у п'ятницю, за два дні до дня народження Андрія Єрмака. Міністр розвитку громад та територій Україн Олексій Чернишов також був із родиною. Був там і заступник голови Офісу президента Олег Татаров. Сам президент стверджував, що він відпочивав там із родиною", – пише видання.

Нагадаємо, 24 листопада "Українська правда" оприлюднила розслідування, що гостей на святкування дня народження глави Офісу президента Андрія Єрмака 21 листопада доставляли у резиденцію Володимира Зеленського в Гуті на гелікоптерах Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

У матеріалі зазначається, що Зеленський та Єрмак 19 листопада залишили Банкову до закінчення робочого дня та полетіли до державної резиденції Синьогора. 

Згодом сам Єрмак спростував використання гелікоптерів, тоді як Володимир Зеленський під час прес-марафону 26 листопада спочатку вдав, що не розуміє, про що мова, але потім президент визнав використання гелікоптерів ДСНС для перельотів спільно з главою його Офісу Андрієм Єрмаком до резиденції "Синьогора".

 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme