UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

За кібератакою на Україну стоять хакери білоруської розвідки, – РНБО

За масштабною кібератакою на Україну стоїть хакерська група, пов'язана з білоруською розвідкою
 

Журналіст відділу новин
За кібератакою на Україну стоять хакери…
Фото: Департамент кіберполіції

Для кібератаки на Україну білоруські хакери використовували шкідливе програмне забезпечення, схоже на те, яке використовувала група, пов'язана з розвідкою Російської Федерації.

Про це заступник секретаря РНБО Сергій Демедюк заявив виданню Reuters, інформує Depo.ua.

За його словами, за хакерську атаку відповідальна група, відома як UNC1151, і що вона була прикриттям для більш руйнівних дій за лаштунками.

"Псування сайтів була лише прикриттям для більш руйнівних дій, які відбувалися за лаштунками і наслідки яких ми відчуємо в найближчому майбутньому", – заявив Демедюк.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У Міністерстві цифрової трансформації України уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі, й нагадали, що "Дія" не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів.

14 січня Держспецзв'язку, Служба безпеки України та Кіберполіція встановили, яким чином хакерам вдалося зламати сайти державних установ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme