У Польщі кібератаку на Україну назвали спробою посварити країни

Речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна назвав атаку хакерів на сайти українських державних структур спробою погіршити відносини між двома країнами

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі кібератаку на Україну назвали с…
Фото: Рixabay

За його словами, Польща сприймає появу "заяви" хакерів на українських сайтах польською мовою як чергову спробу погіршити відносини двох країн.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на допис Ясіна у Twitter.

"Ми трактуємо публікацію "заяв" польською мовою як чергову спробу дестабілізувати польсько-українські відносини. #StandWithUkraine", – йдеться у повідомленні.

Речник МЗС Польщі додав, що у відомстві рішуче засуджують будь-які дії, які призводять до поширення дезінформації.

"Ми з нетерпінням чекаємо інформації про кібератаку на веб-сайти українського уряду, у тому числі на сайт МЗС України. Ми рішуче засуджуємо будь-яку діяльність, яка має наслідком поширення дезінформації та порушення функціонування державних інституцій", – наголосив Ясіна.

У Польщі кібератаку на Україну назвали спробою посварити країниРечник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна назвав атаку хакерів на сайти українських державних структур спробою погіршити відносини між двома країнами

Зауважимо, дещо раніше у МЗС України припустили, що до атак на урядові сайти може бути причетна Росія.

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У Міністерстві цифрової трансформації України уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі, й нагадали, що "Дія" не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme