У МЗС припускають, що до атак на урядові сайти може бути причетна Росія

Наразі ще рано робити висновки щодо винуватців нинішньої кібератаки на урядові сайти України
 

Редактор стрічки новин
У МЗС припускають, що до атак на урядові…
Фото: Pixabay

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко натякнув, що сьогоднішня кібератака на урядові сайти України могла бути справою рук російських хакерів.

Про це Ніколенко написав американському журналісту Крістоферу Міллеру, про що той написав у своєму Twitter, передає Depo.ua.

"Висновки робити поки що рано, але існує давня історія російських кібератак проти України в минулому", – заявив речник МЗС.

Ніколенко додав, що фахівці вже займаються поновленням роботи ІТ-систем.

МЗС України про кібератаку на урядові сайти

Нагадаємо, у ніч на 14 січня невідомі хакери зламали сайти низки урядових структур України. На сайтах розмістили текст з погрозами громадянам країни українською, російською та польською мовами. Припинили роботу офіційні сайти уряду, Міністерства розвитку громад і територій, Міненерго,  Мінагрополітики, МЗС, МОН і Держказначейства. Також не працює сайт програми "Дія".

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України заявила, що витоку персональних даних внаслідок кібератаки не відбулося. У відомстві пояснили, що з метою недопущення поширення атаки на інші ресурси та локалізації технічної проблеми було тимчасово призупинено роботу низки інших урядових сайтів.

У Міністерстві цифрової трансформації України уточнили, що мобільний застосунок "Дія" працює в штатному режимі, й нагадали, що "Дія" не зберігає персональні дані, а лише відображає їх із реєстрів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme