За кого готові голосувати українці: З'явилися свіжі партійний та президентський рейтинги

Найбільшу підтримку серед українців все ще утримують президент та пропрезидентська партія "Слуга народу"

Редактор стрічки новин
За кого готові голосувати українці: З'яв…
Фото: ЦВК

Президент Володимир Зеленський та партія "Слуга народу" перемогли б на виборах, якби вони проводилися у грудні 2021 року.

Про це свідчать результати опитування, яке проводила група "Рейтинг" 6-8 грудня, передає Depo.ua.

Зокрема, Зеленський у першому турі міг би розраховувати на підтримку 23,5% респондентів (серед тих, хто голосуватиме та визначився з вибором). Його найближчими суперниками є лідер "Європейської солідарності" Петро Порошенко (13,4%), лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко (9,9%) та лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко (9,3%).

Колишній спікер Верховної Ради Дмитро Разумков у президентському рейтингу посідає п'яте місце поруч з лідером партії "Сила і честь" Ігорем Смешком.

Президентський рейтинг - грудень 2021

Президентський рейтинг у динаміці

Рейтинг партій очолює "Слуга народу", яку готові підтримати 18,0% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором. За партію "Європейська Солідарність" – 13,7%, "ОПЗЖ" – 11,4%, "Батьківщину" – 11,4%, умовну партію Разумкова готові підтримати 7,5% респондентів, партію "Українська стратегія Гройсмана" – 6,2%, "Силу і честь" – 6,0%, партію Євгена Мураєва "Наші" – 5,2%.

Близько до 5-відсоткового прохідного бар'єра перебувають "УДАР Віталія Кличка" (4,2%), Радикальна партія Олега Ляшка (4,0%), партія Шарія (3,1%) та ВО "Свобода" (3,0%).

Партійний рейтинг - грудень 2021

Партійний рейтинг у динаміці

В опитуванні взяли участь 2500 респондентів, воно проводилось 6-8 грудня методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Помилка репрезентативності дослідження – не більше 2%. 

Нагадаємо, за результатами опитування КМІС на кінець листопада Більшість українців проти того, щоб чинний президент Володимир Зеленський балотувався на другий термін у 2024 році. 58,2% українців не схвалюють ідею про другий термін Зеленського, 34,3% – підтримують. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme