Загрожує стабільності Західних Балкан: Нідерланди проти швидкого приєднання України до ЄС

У Нідерландах не схвалюють швидке приєднання України до Європейського Союзу

Редактор стрічки новин
Загрожує стабільності Західних Балкан: Н…
Фото: Facebook Марка Рютте

Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте вважає, що швидке приєднання України до Євросоюзу створює ризики для стабільності Західних Балкан.

Про це він сказав після завершення саміту лідерів ЄС у ніч на п'ятницю, передає Depo.ua з посиланням на Politico.

"Вступ до ЄС – це процес. Прискореної процедури вступу не існує. Якби ми це зробили, ми перетворили б процес приєднання на політичний процес, а цього не повинно відбуватися", – сказав нідерландський прем'єр.

Рютте вислови занепокоєння, що надання Україні привілейованої ролі для вступу в ЄС викличе серйозне розчарування серед інших країн, які хочуть приєднатися до блоку і вже довгий час перебувають в цьому процесі.

"Ризик такого прискорення полягає в тому, що стабільність на Західних Балканах може бути під загрозою, тому що є країни, які також хочуть (приєднання): Північна Македонія, Албанія. Це дуже чутливе питання", – сказав він.

Нагадаємо, 28 лютого президент Володимир Зеленський закликав ЄС розпочати процедуру негайного приєднання України до його складу.

Згодом прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна готує заявку на вступ до ЄС за спеціальною процедурою. Запропонував прийняти Україну в ЄС за новою особливою процедурою прем'єр-міністр Словаччини Едуард Геґер.

1 березня Євросоюз розпочав процедуру розгляду заявки України на членство. Зокрема, представник України при Євросоюзі Всеволод Ченцов вручив підписану Президентом Володимиром Зеленським заявку України на вступ до Євросоюзу постійному представнику Франції, яка головує в Раді ЄС, Філіпу Легліз-Коста.

Читайте також: Крізь ракетний вогонь: Чи вдасться Україні вступити до ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme