Захід має сказати, що саме чекає на Росію у разі її повномасштабного вторгнення в Україну, – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Захід має чітко оголосити, що планує зробити у разі масштабного вторгнення Росії в Україну

Журналіст відділу новин
Захід має сказати, що саме чекає на Росі…
Фото: Прес-служба Міністерства закордонних справ

Він вважає, що це необхідно зробити, щоб не було сумнівів у тому, що відповідь на нову агресію Росії проти України буде надто серйозною.

Про це Кулеба заявив в інтерв’ю The Washington Post, пише Depo.ua.

"Відсутність деталей у Вашингтоні, Лондоні й Брюсселі може створити у російських чиновників сумніви щодо серйозності обіцянок Заходу діяти у відповідь", – зауважує видання

Він заявив, що на Росії подумають, що ми просто "бла-бла-бла".

Кулеба зробив таке зауваження через кілька годин після того, як Росія заявила про вимоги до США й НАТО "припинити будь-яку військову експансію на схід". У Кремлі також хочуть, фактично, оголосити всі колишні радянські республіки, включно з Україною, забороненими для взаємодії із західними військовими альянсами.

Водночас НАТО зберігає послідовну позицію про те, що Росія не впливає на її рішення. Зокрема, генсек організації Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не прийматиме жодних постанов, які забороняли б Україні приєднатися до країн-учасниць Альянсу.

Нагадаємо, що напередодні міністр оборони Великої Британії Бен Воллес заявив, якщо Росія наважиться на широкомасштабний наступ на Україну, то малоймовірно, що західні країни допоможуть своїми військами.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков раніше повідомляв, що Київ потребує допомоги Заходу у виді не лише оборонного озброєння, а й наступального, оскільки Москва має плани розв'язати широкомасштабну війну. Водночас він визнав, що українці захищатимуться від агресора самі.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme