Збір підписів за відставку Разумкова: У Зеленського кажуть, що він непричетний, й переклали усю відповідальність на Арахамію

Речник президента Володимира Зеленського Сергій Никифоров прокоментував збір підписів за відставку спікера парламенту Дмитра Разумкова, яку ініціював голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія 30 вересня

Журналіст стрічки новин
Збір підписів за відставку Разумкова: У…
Фото: Прес-служба президента України

На запитання про те, чи радився Арахамія з президентом Володимиром Зеленським щодо рішення почати збір підписів за відставку Разумкова, Никифоров зазначив, що це ініціатива самого нардепа.

"Я так розумію, що це ініціатива Давида Арахамії. Власне, це в нього можемо запитати, його мотиви, чому він ці списки на підпис запросив у голови Верховної Ради", – сказав Никифоров у коментарі журналістам в ефірі "Україна 24", пише Depo.ua.

Зазначимо, що чутки про відставку Разумкова ширяться вже не перший місяць. Однак останнім часом "Слуги народу" почали активніше натякати йому на звільнення. Приводом для цього був, зокрема, законопроект про олігархів. Через нього навіть між Разумковим, віце-спікером парламенту Русланом Стефанчуком та Арахамією сталася словесна перепалка у прямому ефірі телебачення. Тоді ж нардепи наголосили, що знайдуть голоси для відставки Разумкова.

Нагадаємо, що вже 30 вересня стало відомо, що у Раді розпочали процедуру звільнення Разумкова. Арахамія направив йому звернення з проханням дати доручення відповідним підрозділам Апарату Верховної Ради видати йому підписні листи для збору підписів. Сам Разумков заявив, що це було очікувано й не зволікатиме з видачею листів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що питання відставки Разумкова буде розглядатися на нараді у Трускавці (1-3 жовтня), і голоси за це нібито дійсно є. Самого ж Разумкова на нараду у Трускавці не запросили. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme