Зеленський прокоментував заяву Пристайка: "Потрібно звернути увагу на деякі деталі"

Президент України Володимир Зеленський прокоментував заяву надзвичайного та повноважного посла у Великій Британії Вадима Пристайка щодо "гнучкості у питанні вступу до НАТО"

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський прокоментував заяву Пристайка…
Скріншот

За його словами, офіційна відповідь Міністерства закордонних справ України на заяву посла була правильною та виваженою.

Про це Зеленський заявив під час прес-конференції за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, пише Depo.ua.

"Що стосується того, чи правильно ми всі його зрозуміли, пана Пристайка. У тому, що він сказав, потрібно звернути увагу на деякі деталі. Я думаю, що сьогодні багато журналістів і багато лідерів трішечки натякають Україні, що можна не ризикувати, не підіймати постійно питання щодо майбутнього членства в Альянсі", – наголосив президент.

Він додав, що зараз ніхто не приховує таких настроїв щодо членства України в НАТО через реакції з боку Росії.

"Але, все одно, це рішення залежить від нас. Тут питання в іншому. Скільки Україна повинна йти по цьому шляху, з ким вона буде йти, хто буде друзями, партнерами і підтримувати нас на цьому шляху… Я вважаю, що ми повинні рухатися тим шляхом, який ми обрали і головне, аби наша армія була потужна. А куди цей шлях доведе і коли – ми подивимося", – резюмував Зеленський.

Зауважимо, напередодні Пристайко заявив, нібито Київ "може проявити гнучкість" у питанні щодо НАТО. Йдеться про заявку України на вступ до НАТО на тлі російської агресії.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Пристайку необхідно надати можливість пояснити свої слова щодо членства нашої держави в НАТО. 

Водночас речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка були вирвані з контексту. Він наголосив, що заради миру і збереження життів громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Згодом Пристайко пояснив свої слова щодо вступу України в НАТО. У Британії водночас заявили, що підтримають будь-яке рішення України.

Читайте також: Гібридна капітуляція посла Пристайка: Що стоїть за готовністю "відмовитись від НАТО"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme