Зеленський вніс подання до Ради про призначення нового міністра оборони

У середу, 3 листопада, Верховна Рада звільнила екс-міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексія Резнікова, а також очільника Міноборони Андрія Тарана

Журналіст стрічки новин
Зеленський вніс подання до Ради про приз…
Фото: ОП

Президент Володимир Зеленський вже надав подання про призначення нового міністра оборони.

Зокрема, він запропонував кандидатуру Резнікова, передає Depo.ua з посиланням на Telegram представника Кабміну в Раді Тараса Мельничука.

"До Верховної Ради України надійшло подання президента України про призначення Резнікова Олексія міністром оборони України", – написав Мельничук.

Хто такий Олексій Резніков та що про нього відомо

Олексію Резнікову 55 років. Народився виріс і вчився він у Львові, де у 1991 році став співзасновником брокерської компанії "Галицькі цінні папери" (Galicia Securities). За три роки отримав Свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

В 1999-2002 роках був заступником голови Центру розвитку українського законодавства в Києві, після чого заснував компаню "Правіс", пізніше відому як "Резніков, Власенко і партнери", а ще пізніше – як "Magisters" (в результаті злиття з юридичною фірмою "Магістр і партнери"). Що цікаво, у 2009 і 2010 роках його компанія ставала переможцем рейтингу Chambers Europe Awards.

В 2004 році Олексій Резніков був адвокатом кандидата в президенти Віктора Ющенка у Верховному Суді України у справі про визнання виборів президента України недійсними (справа завершилась перемогою Ющенка і призначенням перевиборів – так званого "третього туру"). А вже у 2005 році він представляв інтереси опонентів Ющенка-президента – консорціуму "Інвестиційно-металургійний союз" у справі про реприватизацію "Криворіжсталі" (справа завершилась поразкою ІМС і поверненням заводу у власність держави з подальшою реприватизацією).

За даними досьє на сайті kievvlast, серед інших клієнтів Резнікова були Олександр Роднянський і Борис Фуксман, Савік Шустер, Володимир Гусинський, група DCH Олександра Ярославського, ФК "Металіст" (щодо звинувачень в порушенні принципів fair play), корпорація "Інтерпайп". Партнером Резнікова в юридичному бізнесі був Сергій Власенко.

ЗМІ повідомляють, що за результатами роботи Резніков отримав прізвисько "Peacemaker" ("Миротворець") через те, що більшість конфліктних кейсів йому вдавалося привести до мирного врегулювання.

Потім пішов у політику. У 2008-2014 роках був депутатом Київської міської ради VI скликання, куди пройшов від Блоку Миколи Катеринчука. У Київраді був членом комісії з питань правопорядку, регламенту й депутатської етики. З червня 2014 року – депутат Київської міської ради VII скликання. Голова Комісії Київської міської ради з питань поновлення прав реабілітованих. 19 червня 2014 року був обраний заступником міського голови Віталія Кличка – секретарем Київської міської ради.

З квітня 2016 року по вересень 2018 року був заступником КМДА з питань провадження самоврядних повноважень. До повноважень його відносилося: здійснення повноважень КМДА з питань реалізації державної політики у сферах розвитку місцевого самоврядування, внутрішньої політики, міжнародних відносин, туризму, реклами, охорони культурної спадщини, освіта, культура, соціальний захист, молодь та спорт, відповідає за проведення реформ у сферах децентралізації, місцевого самоврядування та інших сферах життєдіяльності міста Києва тощо.

4 березня 2020 року, внаслідок "перезавантаження уряду", Резніков отримав посаду віце-прем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фаховість Олексія Резнікова, як юриста і як переговорника-медіатора сумнівів не викликає. Тому можна не сумніватись, що ставши міністром оборони, він принаймні наведе лад в організації роботи міністерства і зупинить той процедурний бардак, який спостерігається там з моменту призначення міністром Андрія Тарана.  

З іншого боку, Резнікова називають підконтрольним Офісу президента політиком. 

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала звільнення Олексія Резнікова з посади віце-прем'єр-міністра – міністра з реінтеграції тимчасово окупованих територій України. "За" проголосували 329 нардепів. Стало відомо, хто замінить його на посаді.

Читайте також: 5 нових міністрів: Хто і чому очолить оборону, економіку, екологію, МінТОТ і стратегічну промисловість

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme