Зеленський вважає евакуацію дипломатів помилкою: "У нас не "Титанік", Україна йде вперед"

Президент України Володимир Зеленський вважає помилкою евакуацію працівників дипломатичних відомств на тлі загострення загрози вторгнення Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зеленський вважає евакуацію дипломатів п…
Скріншот

За його словами, всі працівники дипломатичних відомств мають бути на місці.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву Зеленського під час спілкування з іноземними журналістами.

"Так, я вважаю, що це помилка, я відверто про це говорю. Я не маю права говорити, що це помилка урядів держав, це помилка для нас, для України. По-перше, сигнали, які ми отримували, що це – робітники не першого рівня. В такій ситуації – всі першого рівня, всі повинні бути на місці", – наголосив він.

Президент навів приклад дипломатичного корпусу Греції у Маріуполі, який не проводить евакуацію своїх співробітників.

"Навіть у Маріуполі, там, де контактна лінія, де можна почути постріли – греки нікого не забрали. Я не порівнюю держави, я просто хочу сказати, це – важливий сигнал. Всі дивляться, всі розуміють. Такі країни ЄС, Велика Британія, як реагують США – я вважаю, що посольські робітники, дипломати повинні бути тут. Це, вибачте, капітани дипломатії, представники своїх держав. І ми знаємо, капітани в останню чергу покидають корабель. А я вважаю, що у нас не "Титанік", Україна йде вперед", – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, на тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Крім того, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

Читайте також: Відступ послів: Чому США та Британія евакуюють дипломатів з України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme