Железняк може знову стати головою фракції "Голос", – ЗМІ

Екс-голова фракції "Голос" Ярослав Железняк з так званої групи Кіри Рудик може повернутися на свою посаду 

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Железняк може знову стати головою фракці…
Фото: УНІАН

Причиною для цього є те, що нинішня очільниця фракції "Голос" Олександра Устінова на деякий час муситиме зробити перерву в політичній діяльності.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на статтю "Української правди".

Зокрема, підіймається питання про те, що два крила партії, в якій довгий час триває розкол, під час якого сторони звинувачують одна одну в роботі на Офіс президента, зараз роблять спроби до обєднання. Причиною цього сторони офіційно називають прагнення достойно завершити каденцію у Верховній Раді й консолідувати зусилля перед можливим російським вторгненням. Але причина може бути й в іншому.

"По-перше, Устінова, яка нині є головою фракції, з особистих причин скоро робитиме політичну перерву. По-друге, ухвала ОАСКу щодо положення фракції є тимчасовою. Вона зупиняє його дію до розгляду справи по суті, щоб швидко припинити порушення – у випадку групи Устінової, як ідеться в позові, це неможливість подавати законопроекти. Якщо під час розгляду справи по суті Арсірій змінить свою позицію, або група Рудик переможе в апеляції, керівництво фракцією може повернутися до Железняка", – повідомляють у виданні.

Журналісти резюмують, що групі Устінової вигідніше дійти порозуміння з Рудик до того, як ОАСК повноцінно візьметься за їхню справу. До того ж Рудик, як лідерці партії, важливо мати принаймні номінальну підтримку фракції. Особливо, з огляду на поступове наближення парламентської кампанії.

Нагадаємо, 17 грудня 2021 року перший заступник голови ВРУ Олександр Корнієнко повідомив, що новим головою депутатської фракції "Голос" в українському парламенті стала Олександра Устінова. Заступником голови обрано Юлію Клименко.

Довідка: Під час засідання Верховної Ради 22 жовтня спікер Руслан Стефанчук вже зачитував лист, який на його ім'я написали частина народних обранців від фракції "Голос" щодо нібито зняття з посади її голови Ярослава Железняка.

У листі, за словами Стефанчука, йшлося, що рішення про відсторонення Железняка ухвалила більшість фракції "Голос". У зв'язку з цим тимчасово виконуючим обов'язки глави фракції мала би стати Олександра Устінова.

Водночас Железняк, отримавши слово для репліки, наголосив, що таке рішення повинні були ухвалити 14, а не 11 членів фракції "Голос". Він додав, що ані голова фракції "Голос", ані його заступники, ані політична рада фракції "не ухвалювали ніяких рішень із цього питання".

Згодом стало відомо, що Железняк залишається головою фракції "Голос" у Верховній Раді, а заступником голови фракції – Роман Костенко. 

Раніше ЗМІ писали також, що Офіс Зеленського обіцяє "плюшки" частині "Голосу" за голосування та іншу допомогу. Група "Справедливість" протистоїть лідеру партії Кірі Рудик та голові фракції Ярославу Железняку.

Читайте також: Не в останню осінь: Хто і як рятуватиме розколотий "Голос"

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme