ЗМІ пишуть, що Байден з Путіним можуть зустрітися уже в січні: Псакі не підтвердила

Джерела в адміністрації президента США Джо Байдена розповіли про майбутні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним

Журналіст відділу новин
ЗМІ пишуть, що Байден з Путіним можуть з…
Фото: Depo.ua

Неназваний чиновник Білого дому заявив, що новий раунд переговорів Байдена та Путіна може відбутися уже в січні 2022 року.

Зазначається, що на цих переговорах США дасть вичерпну відповідь на пропозиції Росії щодо нерозширення НАТО, передає Depo.ua із посиланням на Reuters.

Разом з тим, речниця Білого дому Джен Псакі на традиційному брифінгу заявила, що ні дата, ні місце майбутньої зустрічі поки що не узгоджені.

Додамо, що, за чутками, ці переговори знову можуть відбутися у Женеві.

Нагадаємо, раніше помічниця держсекретаря США з питань Європи та Євразії Карен Донфрід повідомила, що Сполучені Штати і Росія можуть у січні провести двосторонні переговори для обговорення пропозицій Москви щодо безпеки.

21 грудня президент Росії Володимир Путін заявив, що сподівається на конструктивні переговори з Вашингтоном і Брюсселем щодо порушених Кремлем питань безпеки, які, серед іншого, містять застереження Москви щодо членства України в НАТО.

15 грудня Росія оприлюднила свої пропозиції для НАТО щодо "гарантій безпеки" в Європі. Серед них є вимога відмовити Україні в перспективі вступу до Альянсу.

У відповідь генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що рішення щодо членства України в НАТО залишається актуальним і Альянс буде надалі підтримувати Україну на цьому шляху. Також генсек НАТО нагадав, що у Росії немає права вето на включення до складу Альянсу нових країн-членів.

А учора, 22 грудня, у Держдепі заявили, що нова зустріч Байдена з Путіним поки не планується.

Читайте також: Підготовка до ізоляції: Як НАТО поведеться з ультиматумом Путіна

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme