Зміни до Конституції в частині вступу до НАТО не обговорюються, – Стефанчук

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що наразі не обговорюється питання щодо змін до Конституції України в частині членства в НАТО
 

Журналіст відділу новин
Зміни до Конституції в частині вступу до…
Фото: Скріншот

Вирішувати напрямок свого розвитку, у тому числі шляхом вступу до НАТО, – це суверенне право кожної країни.

Про це Стефанчук розповів під час спілкування з журналістами в кулуарах Верховної Ради, інформує Depo.ua.

"Я, наскільки знаю, станом на зараз не обговорюється і не ведеться жодних питань щодо змін до Конституції України в частині членства України в НАТО. Я більше скажу, це суверенне право кожної країни вирішувати напрямок свого розвитку, і ви знаєте, що це моя позиція, яку я завжди говорю з нашими колегами і ніхто не має права вказувати на червоні лінії чи можливі неможливості щодо прийняття тих чи інших рішень суверенною державою", – сказав Стефанчук.

Він додав, що Верховна Рада і він, як голова, діють у повній відповідності до Конституції України, де чітко передбачено стратегічний курс України у ЄС і НАТО.

"Я це розумію, я з цим живу і я докладу всіх зусиль, щоб це сталося", – наголосив спікер парламенту.

Також Стефанчук прокоментував скандальну заяву посла України у Великій Британії Вадима Пристайка.

"Мені видається, що це не позиція фахового дипломата, це просто якась дискомунікація, яка відбулася. Наскільки я знаю позицію пана Пристайка, він був і залишається відданим прихильником якраз інтеграції України до НАТО", – сказав голова українського парламенту.

Нагадаємо, 14 лютого надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, що Україна може відмовитись від заявки на вступ до НАТО.

У Кремлі схвалили таку заяву Пристайка, заявивши, що відмова України від ідеї вступу до НАТО стала б суттєвим кроком до нормалізації ситуації.

Водночас п'ятий президент України Петро Порошенко закликав чинного главу держави Володимира Зеленського відкликати й звільнити Вадима Пристайка з займаної посади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme