"Язик Путіна" відреагував на заяву Пристайка щодо членства України в НАТО

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував заяву посла України у Великій Британії Вадима Пристайка щодо членства нашої держави в НАТО

Журналіст відділу новин
"Язик Путіна" відреагував на заяву Прист…
Фото: Facebook Дмитра Пєскова

За словами Пєскова, відмова України від ідеї вступу до НАТО стала б суттєвим кроком до нормалізації ситуації.

Про це він заявив у коментарі журналістам, передає Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

"Безумовно, певним чином зафіксована відмова України – підтверджена відмова України від ідеї вступу до НАТО – стала б кроком, який би суттєво сприяв формулюванню більш значущої відповіді на російські стурбованості", – наголосив Пєсков.

Він додав, що в Москві звернули увагу на те, що офіційний Київ попросив посла роз'яснити свою думку.

"Навряд чи це можна сприймати як факт, що відбувся, з погляду зміни концептуального зовнішньополітичного світогляду Києва. Ми знаємо, що зовсім інші цілі є в Конституції (України, – ред.)", – зазначив Пєсков.

Нагадаємо, раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що вступ України до НАТО створить загрозу для безпеки Москви. Однак у Пентагоні заявили, що питання щодо членства України в НАТО може вирішуватися виключно державами-членами Альянсу. Прес-секретар Пентагону Джон Кірбі наголосив, що будь-яке рішення про членство в Альянсі стосується конкретної держави й НАТО.

Нещодавно надзвичайний та повноважний посол України у Великій Британії Вадим Пристайко заявив, нібито Київ "може проявити гнучкість" у питанні щодо НАТО. Йдеться про заявку України на вступ до НАТО на тлі російської агресії.

Прес-секретар президента Сергій Никифоров повідомив, що Пристайку необхідно надати можливість пояснити свої слова щодо членства нашої держави в НАТО. 

Водночас речник Міністерства закордонних справ (МЗС) України Олег Ніколенко зазначив, що слова Пристайка були вирвані з контексту. Він наголосив, що заради миру і збереження життів громадян Україна готова йти на будь-які формати діалогів з країнами та міжнародними організаціями.

Сам Пристайко дещо пізніше пояснив свої слова щодо членства нашої держави в Альянсі. Він зазначив, зокрема, що Україна на НАТО на тлі російської агресії розраховувати не може, оскільки не є "членом родини".

Посольство України у Великій Британії назвало інтерпретацію заяви Пристайка провокацією. У відомстві наголосили, що плани набуття Україною членства в НАТО залишаються незмінними.

Однак п’ятий президент та лідер "Європейської Солідарності" Петро Порошенко закликав чинного главу держави Володимира Зеленського відкликати й звільнити Пристайка із займаної посади на тлі подібних заяв.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme