Зустріч з секретарем РНБО була закрита, деталей не озвучимо, але є підстави для стриманого оптимізму, – Стефанчук

Спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук прокоментував закриту нараду з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олексієм Даніловим

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Зустріч з секретарем РНБО була закрита,…
Фото: Telegram Верховної Ради

За його словами, під час закритої наради під головуванням Данілова були озвучені запитання від лідерів усіх політичних фракцій та депутатських груп.

Про це Стефанчук сказав під час брифінгу, пише Depo.ua.

"Вони отримали всю інформацію. Розвіяли 80% міфів. Це надзвичайно важливо… Ця зустріч відбувалася під режимом державної таємниці, тому деталі про неї не скаже ніхто. Але, все що відбувалося, дає підстави для стриманого оптимізму, що ніякого наступу у визначені дні не буде. Це складна інформаційна атака проти України. Були наведені факти, контрдії, які здійснюються урядом, силовиками, розвідниками… Сьогодні усім потрібно зберігати дві речі – спокій та єднання один з одним", – наголосив він.

Він також закликав журналістів та колег по парламенту ставитися з відповідальність під час озвучування коментарів щодо теми ймовірного вторгнення Росії в Україну. Стефанчук заявив, що "свобода слова – це велика відповідальність за ті дії, які ви робите".

Своєю чергою Данілов додав, що зараз 23 народні депутати перебувають поза межами України. За його словами, у нараді брали участь голови всіх фракцій, окрім ОПЗЖ. Він зазначив, що вони самі відмовилися від зустрічі.

Зауважимо, напередодні президент Володимир Зеленський закликав народних депутатів, які покинули межі країни, повернутися до України протягом 24 годин.

Перед цим Стефанчук зазначив, що минулого тижня за кордоном перебували понад 30 народних депутатів, однак більшість з них мала вже повернутися в Україну. Водночас він не зміг назвати кількість народних депутатів, які нині перебувають за кордоном.

Нагадаємо, 12 лютого ЗМІ оприлюднили можливі сценарії вторгнення Росії в Україну, які нібито отримала американська розвідка. Мова йде про 9 можливих варіантів військового вторгнення в Україну.

Того ж дня президент США Джо Байден вкотре застеріг російського колегу Володимира Путіна від вторгнення в Україну. Він заявив, що США відкриті до дипломатії, але готові й до інших сценаріїв.

13 лютого Джо Байден провів телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським. Президент України Володимир Зеленський попросив американського лідера Джо Байдена відвідати Київ.

Читайте також: Територіальна оборона в Україні: Куди йти і що робити тим, хто хоче приєднатися

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme