АМКУ оштрафував компанії Порошенка за те, що вони не пускали на український ринок російських виробників

Антимонопольний комітет оштрафував три компанії, пов'язані із п'ятим президентом Петром Порошенком, за зловживання монопольним становищем

Журналіст відділу новин
АМКУ оштрафував компанії Порошенка за те…
Фото: "Громадське радіо"

АМКУ ухвалив рішення про штраф для компаній, пов'язаних Порошенком, через їхнє порушення антимонопольного законодавства.

Йдеться про монопольне становище на ринку патоки, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу АМКУ.

Антимонопольний комітет заявив, що ці компанії у 2018-2020 роках були "єдиним виробником патоки на території України та найбільшим і найпотужнішим учасником ринку з частками 65,49 % (у 2018 р.), 93,86 % (у 2019 р.) та 79,75 % (у 2020 р.)".

У одному із пунктів звинувачень йдеться про те, що ці компанії встановлювали занадто низькі ціни на свою продукцію для деяких кондитерських фабрик. Це начебто робилося для того, аби "завадити одному зі своїх найбільших покупців патоки перейти до конкурента (імпортера) - ТОВ "АМІЛКО" (Ростовська обл. Росії), а також - не допустити переходу до нього інших покупців патоки, чиї потужності розташовані в східній частині України".

Загальна сума штрафів склала 283 624 500 грн.

Нагадаємо, 20 грудня п'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу.

Пізніше у СБУ прокоментували підозру Порошенку. Працівники СБУ наголосили, що кримінальне провадження за "вугільною справою" триває, про наступні результати розслідування буде повідомлено згодом.

У посольстві США в Україні заявили про те, що у справі Порошенка має бути верховенство права, а не політична складова.

Читайте також: "Комплекс президентської меншовартості": У партії "ЄС" прокоментували кримінальну справу проти Порошенка 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme