Арахамія звинуватив Ахметова у підкупі нардепа Сохи, який пішов від "слуг"

Глова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що нардепа Романа Соху, який днями подав заяву про вихід із фракції, міг підкупити український олігарх Рінат Ахметов

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Арахамія звинуватив Ахметова у підкупі н…
Фото: Скріншот із відео

Зауважимо, що Арахамія розповів про ймовірний підкуп парламентаря завуальовано, назвавши Ахметова "одним із героїв розслідування Ткаченка" (журналіст видання "Українська правда", – ред.).

Про це голова фракції "СН" розповів 1 грудня під час спілкування із журналістами у кулуарах парламенту, передає Depo.ua

"Іде вже відкрите фінансування, розхитування. Ви що думаєте, що пан Соха – ідеологічна "тушка", який вийшов? Я думаю, що він взяв від півмільйона до мільйона доларів від одного із героїв розслідування пана Михайла Ткаченка", – сказав Арахамія. 

Зазначимо, що Роман Соха 30 листопада передав голові Верховної Ради Руслану Стефанчуку свою заяву про вихід зі "СН". 

"Я з першого дня підтримував Володимира Зеленського і долучився до формування "Зе!Команди" у Запоріжжі. Адже Володимир Олександрович декларував те, чого ми чекали усі роки незалежності – кінець планово-олігархічної системи, викорінення кумівства і політичної корупції, завершення епохи бідності та соціальної несправедливості. Пане президенте, ви обіцяли, що в наших рядах будуть нові обличчя – люди, які ніколи не були у політиці, які не є дотичними до схем і не грабували країну. Ви обіцяли нову генерацію державників – з гарячим серцем, світлим розумом, кришталево чистою репутацією", – сказав Соха. 

Зокрема, він висловив своє незадоволення призначенням Ростислава Шурми заступником голови Офісу президента. Соха заявив, що Шурма – це "колишній функціонер проросійського "Опозиційного блоку", який намагався зірвати справедливі вибори у Запоріжжі, використовуючи брудні технології".

Нардеп наголосив, що вважає Шурму "частиною старої корумпованої системи". 

"Я не хочу і не можу бути дотичним до людей, які не відповідають тим принципам, які ми декларували, йдучи на вибори. Я хочу бути чесним перед самим собою і перед виборцями, яким я маю без сорому дивитися в очі. Саме тому я ухвалив важке, але справедливе рішення. Я виходжу з фракції "Слуга народу"", – сказав народний депутат.

Нагадаємо, днями нардеп Соха прокоментував вихід із фракції "слуг" та настрої серед мажоритарників. За словами нардепа, нині низка "слуг"-мажоритарників, як і він, невдоволені позицією глави держави щодо, зокрема, спілкування з деякими особами. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme