Австралійський посол закликав співвітчизників виїхати з України і не в'їжджати деякий час

Посольство Австралії в Україні звернулося до своїх співвітчизників, які перебувають в Україні

Журналіст відділу новин
Австралійський посол закликав співвітчиз…
Фото: Pixabay

Зважаючи на ризик вторгнення Росії до України, посол Австралії у Києві Брюс Едварс закликав своїх співвітчизників не їздити поки що до України.

"Радимо австралійцям не їздити в Україну через ризик збройного конфлікту", заявив Едвардс у Twitter, передає Depo.ua.

Також пан посол закликав тих, хто уже перебуває в Україні, виїхати за межі нашої країни.

"Ми закликаємо австралійців в Україні виїхати зараз комерційним або іншим приватним транспортом", – звернувся до співвітчизників Едвардс.

Посол Австралії закликав співвтічизників залишити територію України

Нагадаємо, на тлі загрози вторгнення Росії Велика Британія евакуює із Києва близько половини співробітників посольства. Водночас, як заявили офіційні особи Британії, жодних конкретних загроз британським дипломатам не надходило, але близько половини співробітників, які працюють у Києві, повернуться на батьківщину.

Крім того, 23 січня Державний департамент США ухвалив рішення про добровільний від’їзд державних службовців США з посольства у Києві через загрозу з боку Росії та наказав виїхати з посольства членам родин державних службовців США. Громадянам США в Україні рекомендують розглянути можливість виїзду зараз, використовуючи комерційний або інший приватний транспорт. 

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на рішення Державного департаменту США про від'їзд членів родин співробітників американського посольства в Києві, назвавши його "передчасним кроком і проявом надмірної перестороги". 

А  президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає помилкою евакуацію працівників дипломатичних відомств на тлі загострення загрози вторгнення Росії. За його словами, всі працівники дипломатичних відомств мають бути на місці.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme