Данілов назвав накопичення військ Росії біля кордонів України підняттям ставок

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов назвав нарощування військ Росії біля кордонів України спробою підняти ставки для майбутніх перемовин

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов назвав накопичення військ Росії…
Фото: Прес-служба РНБО

За його словами, Росія намагається максимально загострити ситуацію саме з метою підняття ставок.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу РНБО.

"Стягуючи війська до українського кордону, Росія намагається максимально загострити безпекову ситуацію в регіоні для підняття ставок за столом майбутніх переговорів", – наголосив Данілов.

Зазначається, що нещодавні дії Росії, зокрема, публікація Міністром закордонних справ країни чутливих дипломатичних документів у ЗМІ, випробування новітніх систем протиракетної оборони на власних супутниках "говорять про те, що жодних правил для них вже не існує".

Водночас Данілов зауважив, що Україна не допустить повторення ситуації 2014 року з втратами територій та зможе дати адекватну відповідь у випадку агресії.

Данілов назвав накопичення військ Росії біля кордонів України підняттям ставок

Зауважимо, дещо раніше у ГУР МО повідомили, коли президент Росії Володимир Путін може атакувати Україну. Зокрема, біля кордонів вже розміщені понад 92 тисяч військових.

Нагадаємо, дещо раніше у НАТО попередили Росію щодо нарощування військ на кордонах з Україною. Північноатлантичний альянс закликав Росію припинити ескалацію поблизу кордонів та зменшити напругу.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна та Захід готують трирівневий план стримування агресії РФ. Він додав, що наразі українське бачення загроз з боку Росії цілком збігається з баченням міжнародних партнерів.

Водночас американська розвідка попередила союзників з Європи, що "залишилося мало часу, аби запобігти вторгненню Росії до України".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme