Данілов вчергове закликав не панікувати: "Ситуація складна з 2014 року"

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вчергове закликав не панікувати через ймовірний напад Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Данілов вчергове закликав не панікувати:…
Фото: Сайт ОП

За його словами, ситуацію довкола ймовірного нападу Росії постійно роздмухують ЗМІ та політики, що призводить до паніки серед людей.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на брифінг Данілова.

"Останнім часом відбувається багато інформаційних подій… Я хотів би звернутися до всіх, трошечки збавити той накал, який існує. Ситуація, яка є, є цілком зрозумілою. Немає ніяких на сьогоднішній день приводів, щоб ми панікували. Я б дуже просив, щоб всі були в спокої", – наголосив він.

Секретар РНБО зауважив, що в Україні військові готові встати на захист своєї країни та дати відсіч ворогу.

"У нас є наші Збройні сили, які готові дати відсіч. Ситуація є абсолютно контрольованою, для нас немає нічого нового в тому, що на сьогоднішній день відбувається… Коли відбуваються ті чи інші речі, ми маємо аналізувати їх, спокійно, виважено і робити висновки. Країна наша одна і віддавати її ми нікому не збираємося. Перемога точно буде за нами", – додав Данілов.

Він зазначив, що ситуація навколо безпеки була складною від 2014 року, але перебуває під контролем.

"Ще раз наголошую, та ситуація, яка роздмухується великою кількістю ЗМІ, коли починають наші політики піднімати це питання – такої ситуації не бачимо. Чи є ситуація складною? Вона складна з 2014 року", – резюмував він.

Нагадаємо, на тлі скупчення російських військ біля кордонів України, більшість українців вважають, що Росія може знову напасти на Україну. 49,2% українців вважають реальною загрозу вторгнення Росії на територію України, 41,4% думають, що нападу не буде. 

22 грудня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км знаходяться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі. Він запевнив, що вище військове керівництво країни тримає ситуацію на контролі, та нагадав, що ситуація з 2014 року біля кордонів України ніколи не була спокійною. 

Водночас розвідка США заявила, буцімто для наступу на Україну РФ може використати 175 тис. військових.

Західні фахівці вважають, що президент Росії Володимир Путін все-таки не наважиться відверто напасти на Україну, бо Росія втратить багато тисяч життів, і це не буде легка перемога.

Раніше ЗМІ опублікували план наступу Росії на Україну. Президент РФ Володимир Путін нібито хоче захопити приблизно дві третини території України.

Читайте також: Ціна агресії: Скільки заплатить Росія за путінські війська на кордоні України

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme