ФБР допоможе розслідувати замах на Шефіра, – ЗМІ

Федеральне бюро розслідувань США надасть українським правоохоронцям допомогу в розслідуванні справи про замах на першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ФБР допоможе розслідувати замах на Шефір…
Фото: Pixabay

Замах на Шефіра стався у середу, 22 вересня. Українські правоохоронці вже взяли записи з відеокамер з будинків, які розташовані навколо лісу, де і відбулася стрілянина по автівці помічника президента.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін зауважив, що допомогу нададуть ФБР, втім подробиць не уточнив, повідомляє Depo.ua із посиланням на видання DW.

Зауважимо, дещо раніше, Єнін вже заявляв, що американські колеги нададуть допомогу.

"Ми отримали підтвердження від наших американських колег надати нам посильну допомогу, щоб забезпечити максимально оперативне розкриття цього злочину", – сказав він.

Нагадаємо, 22 вересня вранці стало відомо, що у селі Лісники на Київщині було скоєно замах на першого помічника президента та генерального продюсера студії "Квартал 95" Сергія Шефіра. В автівку здійснили постріли автоматною чергою. 

Водій Шефіра внаслідок нападу отримав три кульові поранення в ногу. Сам же помічник Зеленського не постраждав.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова припустила, що наміри у нападників були серйозні, оскільки автоматна черга прошила автомобіль. За фактом події розпочали провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 ККУ).

Дещо згодом під час брифінгу Шефір розповів подробиці обстрілу своєї машини на Київщині. Він назвав версії щодо замаху на нього "ідіотськими" та озвучив власну.

Читайте також: Шефір і зачистка еліт. Як Зеленський скористається з нападу на свого помічник

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme