Глава МЗС Британії хоче приїхати на Росію: Кремль уже готується

Москва опрацьовує можливість візиту міністерки закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс на Росію

Журналіст стрічки новин

Офіційна представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Москва отримала запит на візит глави МЗС Британії Ліз Трасс на Росію.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на російські ЗМІ.

"Такий запит був отриманий від британської сторони, можливість такого візиту опрацьовується", – сказала Захарова.

Зазначимо, міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс надіслала запит російській владі з проханням дати їй можливість приїхати до Москви у лютому та отримала згоду. За даними джерел, Трасс розраховує провести переговори із главою МЗС Росії Сергієм Лавровим.

Посольство Великої Британії в Москві не стало коментувати ці повідомлення, говорячи про те, що вони ніколи публічно не розкривають потенційних планів поїздок міністра закордонних справ.

Нагадаємо, за інформацією Британії, уряд Росії планує привести до влади у Києві проросійського лідера. Потенційний кандидат –Євген Мураєв. Також російська розвідка підтримує контакти із кількома колишніми українськими політиками, серед яких: Сергій Арбузов, Андрій Клюєв, Володимир Сівкович та Микола Азаров.

Пізніше Мураєв відреагував на заяву британців, що Росія хоче привести його до влади в Україні. Політик зазначив, що перебуває під санкціями РФ через конфлікт з депутатом від "Опозиційної платформи – За життя" Віктором Медведчуком.

Згодом заступник прем'єра Великої Британії, міністр юстиції Домінік Рааб заявив, що Лондон та інші країни готові ввести серйозні економічні санкції проти Росії не лише у разі її вторгнення в Україну, а й за "маріонетковий режим" у Києві.

Росія назвала анекдотом заяву Британії про те, що Кремль хоче привести до влади в Україні екс-нардепа Євгена Мураєва. Таку позицію висловило російське посольство в Британії.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme