Грузинські тюремники заперечують погіршення стану Саакашвілі

Спеціальна пенітенціарна служба Грузії запевняє, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі, який зараз перебуває у Руставській в'язниці, отримує призначені ліки
 

Редактор стрічки новин
Грузинські тюремники заперечують погірше…
Фото: ЕРА

Міністерство юстиції Грузії заперечує повідомлення про погіршення здоров'я Саакашвілі.

У заяві, опублікованій прес-службою відомства, наголошується, що його стан задовільний, передає Depo.ua.

"Спеціальна пенітенціарна служба пояснює, що інформація, поширена в ЗМІ у зв'язку з погіршенням здоров'я Міхеіла Саакашвілі, не відповідає дійсності", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що затриманий отримує ліки і під час голодування знаходиться під постійним наглядом лікаря. Його життєво важливі показники в нормі, тиск становить 120 на 90, пульс – 90, а глюкоза – 101 міліграм на децилітр.

Пенітенціарна служба про здоров"я Саакашвілі

Нагадаємо, раніше особистий лікар Саакашвілі Ніколоз Кіпшидзе розповів про рідкісне захворювання, яким хворіє Саакашвілі. Медик заявив, що стан колишнього президента Грузії погіршився, йому потрібна госпіталізація.

Довідка: 1 жовтня прем'єр-міністр Грузії Іраклі Гарібашвілі заявив про затримання Саакашвілі. У країні він заочно засуджений до трьох і шести років ув'язнення. Експрезидента Грузії одразу заарештували й перевели до пенітенціарної установи. Пізніше у мережі з'явилося відео із затриманим Саакашвілі. 1 жовтня Саакашвілі оголосив голодування. 

Крім того, після повернення Саакашвілі висунули ще одну підозру: він нібито зі своїми соратниками "планували вбивство опозиціонерів, щоб спровокувати заворушення і звинуватити владу".

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що Саакашвілі прибув до Грузії виключно з метою внести дестабілізацію. Отже, вона не може помилувати екс-президента, оскільки хоче бути "чесною перед людьми, які постраждали від його режиму". Натомість прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі повідомив, що Саакашвілі зможе повернутися в Україну лише після відбуття всього тюремного терміну на батьківщині, де він був засуджений до шести років ув'язнення.

Водночас президент України Володимир Зеленський заявив, що використовує всі свої можливості задля повернення в країну затриманого у Грузії українця Саакашвілі.

Читайте також: Саакашвілі: Аферистичний прагматизм Міхо

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme