Кулеба прокоментував дату ймовірного вторгнення Росії в Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував дати ймовірного вторгнення Росії на територію України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кулеба прокоментував дату ймовірного вто…
Фото: Twitter Дмитра Кулеби

За його словами, зараз жодних достовірних дат вторгнення немає, втім, якщо ситуація погіршиться, влада миттєво відреагує.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на коментар Кулеби виданню "УНІАН".

"Немає ніяких достовірних і теоретичних дат початку російської агресії. Це все існує у соціальних мережах, в рефлексіях, у наших експертів, громадян, але жодна з наявних інформацій не дозволяє зробити навіть припущення про якусь дату", – наголосив міністр.

Кулеба додав, що Україна вже пережила багато російських військових навчань. У випадку суттєвого погіршення ситуації біля кордонів, реакція буде миттєвою.

"Ми володіємо повнотою інформації про маневри й про те, що відбувається вздовж нашого кордону. Наші партнери також уважно за всім стежать і діляться з нами усією необхідною інформацією. Відповідно, якщо ці навчання почнуть еволюціонувати у щось інше, ми миттєво це побачимо, і підготуємося", – зазначив він.

Зауважимо, раніше командувач Операції Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк назвав ймовірну дату, коли РФ може напасти на Україну. За словами Павлюка, вторгнення Росії в Україну може відбутися вже 20 лютого.

Нагадаємо, за даними Міноборони України, зараз поблизу українських кордонів зосереджено близько 130 тисяч військових Російської Федерації.

25 січня Західний і Південний військові округи Росії оголосили про початок перевірки боєготовності з передислокацією підрозділів на віддалені полігони.

29 січня Міноборони РФ заявило про відведення частини військ від кордонів України до місць постійної дислокації.

31 січня на Росії заявили про завершення планових навчань у Чорному морі та повернення більше 20 бойових кораблів до пунктів постійного базування.

Водночас Росія продовжує перекидати війська до Білорусі на нібито "союзницькі" військові навчання, які триватимуть до 20 лютого

Читайте також: Росія заявляє про відведення військ: Чи можна Україні перевести подих

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme