Лавров скаржиться, що НАТО та ЄС підтримують Україну в "зазіханні на Крим"

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що НАТО та Європейський Союз підтримують Україну у "зазіханні" на тимчасово окупований Крим

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Лавров скаржиться, що НАТО та ЄС підтрим…
Фото: МЗС Росії / Facebook

За його словами, Москва не буде залишати без уваги "провокації" з боку Альянсу та ЄС.

Про це Лавров заявив під час прес-конференції після зустрічі з чинним головою ОБСЄ, очільником МЗС Швеції Анн Лінде, повідомляє "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

На думку глави МЗС Росії, Київ "зазіхає на Крим", а Захід "підіграє мілітаристам".

"Ми відкриті до діалогу із нашими західними колегами...Ми не будемо заплющувати очі на ті грубі провокації, які повсякденно ми спостерігаємо з боку членів НАТО і все частіше і частіше з боку Євросоюзу, у тому числі в його спробах підігравати мілітаристам в Україні", – наголосив Лавров.

Він також додав, що Росія відслідковує всі дії Заходу. Зокрема, організацію навчально-тренувальних місій для українців.

"Готувати українську армію до тих самих дій, якими нам постійно погрожують, заявляючи, що візьмуть силою Донбас, не бажаючи виконувати Мінські домовленості, зазіхають на російський Крим", – додав Лавров.

Нагадаємо, 17 листопада міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров опублікував конфіденційне листування з колегами із Німеччини та Франції Хайко Маасом і Жан-Івом Ле Дріаном щодо "нормандського формату". У в російському МЗС аргументували свої дії тим, що оприлюднення першоджерел нібито має виключити "спотворення позиції і ролі Росії" у врегулюванні конфлікту на Донбасі і підходу до проведення "нормандської зустрічі" на рівні глав міністерств.

18 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував свого російського колегу Сергія Лаврова за публікацію дипломатичного листування щодо "нормандського формату".

Того ж дня на публікацію Росією дипломатичного листування щодо підготовки "нормандського формату" відреагували у Міністерстві закордонних справ Франції.

Читайте також: Демарш Кремля: Чому Лавров опублікував листування з європейськими колегами про Україну

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme