Німеччина гостро відреагувала на публікацію Росією листування щодо "нормандського формату"

Міністерство закордонних справ Німеччини звинуватило МЗС Росії у порушенні дипломатичної практики
 

Журналіст відділу новин
Німеччина гостро відреагувала на публіка…
Фото: ЕРА

Росіяни оприлюднили конфіденційне листування між німецьким, французьким та російським міністрами щодо підготовки "нормандської зустрічі".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Deutsche Welle.

"Ми прийняли до відома рішення міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова оприлюднити цю конфіденційну комунікацію. Ми вважаємо цей крок порушенням звичної дипломатичної практики", – сказав офіційний представник німецького МЗС.

За його словами, Німеччина та Франція протягом місяців інтенсивно працюють над відновленням переговорів та реалізацією конкретного порядку денного щодо мирного врегулювання на основі Мінських домовленостей.

Представник німецького МЗС також закликав російську сторону від імені ФРН повернутися за стіл переговорів і продовжити їх у форматах, які виправдали себе, та за принципами, що виправдали себе.

Нагадаємо, 17 листопада міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров опублікував конфіденційне листування з колегами із Німеччини та Франції Хайко Маасом і Жан-Івом Ле Дріаном щодо "нормандського формату". У в російському МЗС аргументували свої дії тим, що оприлюднення першоджерел нібито має виключити "спотворення позиції і ролі Росії" у врегулюванні конфлікту на Донбасі і підходу до проведення "нормандської зустрічі" на рівні глав міністерств.

18 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розкритикував свого російського колегу Сергія Лаврова за публікацію дипломатичного листування щодо "нормандського формату".

Того ж дня на публікацію Росією дипломатичного листування щодо підготовки "нормандського формату" відреагували у Міністерстві закордонних справ Франції.

Читайте також: Демарш Кремля: Чому Лавров опублікував листування з європейськими колегами про Україну

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme